Χαμός στα social media με τον Παπαδημούλη – Τι απαντά για τα διαμερίσματα που νοικιάζει σε ΜΚΟ για πρόσφυγες

Ένα από τα κορυφαία θέματα συζήτησης στο Twitter αποτελεί η είδηση ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης νοικιάζει τρία από τα διαμερίσματά του σε ΜΚΟ, προκειμένου να φιλοξενούνται πρόσφυγες, στο πλαίσιο προγράμματος ΕΣΤΙΑ, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται σφοδρή κριτική και επίθεση από χρήστες του Twitter για το συγκεκριμένο θέμα, που έρχεται μετά τον σάλο που είχε προκληθεί και με τη δήλωση πόθεν έσχες, όπου είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, πως το 2018 είχε αγοράσει οκτώ ακίνητα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε Στο Κόκκινο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για “κυνικό σχέδιο της ΝΔ με εντολή Μητσοτάκη, για την ηθική και πολιτική μου εξόντωση”, που αποτελεί “τμήμα ευρύτερης και καλοπληρωμένης εκστρατείας για την αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών τους”. Ειδικά για το θέμα των πόθεν έσχες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως “οι υποκριτικές κραυγές της ΝΔ θυμίζουν το ‘φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης’, χρησιμοποιούν μία ενορχηστρωμένη, ακριβά πληρωμένη προπαγάνδα για τα οκτώ ακίνητα του Παπαδημούλη, για να κρύψουν τις πομπές τους, αυτά που κρύβουν πίσω από διάτρητα, ανέλεγκτα ‘πόθεν έσχες’. Εγώ δεν κρύβω τίποτα, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Και όλοι κρινόμαστε…”.

Στην ίδια συνέντευξη, εξάλλου, ανέφερε πως “τρία από αυτά τα διαμερίσματα φιλοξενούν πρόσφυγες, ενοικιασμένα από ΜΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Αυτές οι μισθώσεις συνεχίζονται και με την κυβέρνηση της ΝΔ. Μαθαίνω ότι θα προσπαθήσουν να το εμφανίσουν κι αυτό ως ‘μέγα σκάνδαλο’”. Όπως υπογράμμισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, “τα διαμερίσματα αυτά ανήκουν πλέον στα δύο μου παιδιά, είναι τριών δωματίων, στην περιοχή των Λιοσίων και των Αχαρνών. Είναι νοικιασμένα προς 5,5 ευρώ το τετραγωνικό. Και φιλοξενούν πρόσφυγες. Αυτοί δεν μας έλεγαν ‘αν θέλετε πρόσφυγες, να τους πάρετε στα σπίτια σας;’”. Και συμπλήρωσε πως “ας λυσσομανούν λοιπόν όσο θέλουν ΝΔ και ‘παπαγαλάκια’… Ανήκω στην Αριστερά από τα 18 μου χρόνια, έτσι σκοπεύω να συνεχίσω και σήμερα από την πρώτη γραμμή και αργότερα από τα μετόπισθεν, όσο ζω να μάχομαι την Δεξιά, την αδικία και τη διαφθορά. Αυτό είναι που ενοχλεί αφόρητα την ΝΔ και την ηγεσία της”.

Σε άλλη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Open TV, είχε αναφέρει πως “δέχθηκα μια επίθεση, νομίζω, οργανωμένη με nonpaper που έστειλε η ΝΔ και έχω την ευκαιρία τώρα να δώσω όλες τις εξηγήσεις, γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Η γυναίκα μου προέρχεται από εύπορη οικογένεια, οι ευρωβουλευτές έχουμε υψηλές αποδοχές, άρα η προέλευση των χρημάτων που δηλώνονται στο πόθεν έσχες είναι νόμιμη, φορολογημένη και πεντακάθαρη. Εγώ τα δηλώνω όλα και δεν τα κρύβω ούτε σε offshore, ούτε σε θυρίδες, ούτε σε κρυφούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, μέσω αχυρανθρώπων”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ