Χαμός στα social media με τις αναρτήσεις της Ακρίτα – Γεωργιάδης: Πουλούσε αντιμνημόνιο ενώ είχε αποκούμπι

Σάλος προκλήθηκε στα social media με αφορμή την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα μετά την παραίτησή της από “ΤΑ ΝΕΑ”, στην οποία έγραφε ότι αγόρασε δύο διαμερίσματα στο Λονδίνο. Η ανάρτηση έκανε τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας πολλές συζητήσεις, ενώ το θέμα σχολίασε μέσω Facebook και η Ομάδα Αλήθειας. Η δημοσιογράφος απάντησε, ενώ επίθεση κατά της Έλενας Ακρίτα εξαπέλυσε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το χρονικό

“Θυμάμαι την εποχή των παχέων αγελάδων στο Mega, ο Γιώργος κι εγώ κάναμε τέσσερα σίριαλ που έγιναν όλα μεγάλες επιτυχίες. Ήταν μια δεκαετία που τα κανάλια μάς χρυσώναν, μιλάμε για υψηλά συμβόλαια. Τότε με την βοήθεια το άντρα μου και ένα δάνειο, αγόρασα δυο μικρά διαμερισματάκια στο Λονδίνο. Για μια δύσκολη ώρα σαν αποκούμπι για το παιδί μου, τον άντρα μου κι εμένα. Είμαι ευγνώμων σε εκείνη την δεκαετία που εξασφάλισε οικονομικά την οικογένεια μου.

Αυτά σκέφτομαι τώρα με αφορμή την παραίτηση μου. Κι αναρωτιέμαι, τι θα κάνουν οι νέοι συνάδελφοι. Αυτή η ταλαντούχα γενιά, αυτά τα λαμπρά μυαλά πώς θα επιβιώσουν; Όταν τολμούν να συμπεριφερθούν έτσι σε μας, οι δημοσιογράφοι των πεντακοσίων ευρώ τι θα απογίνουν; Θα σκύψουν το κεφάλι και θα συνεχίσουν να κωπηλάτουν σε αυτή τη γαλέρα που κατ’ ευφημισμόν και μόνο ονομάζεται ‘ενημέρωση” έγραψε αρχικά η Έλενα Ακρίτα στο Facebook.

“Αυτό που τα ‘αποκούμπια’ των αριστερών είναι στην καρδιά του καπιταλισμού το έχετε προσέξει και εσείς;” έγραψε στη συνέχεια η “Ομάδα Αλήθειας” στο facebook, σχολιάζοντας την ανάρτηση της δημοσιογράφου.

“Αν και δεν λογοδοτώ – όπως κανείς μας άλλωστε – για τις νομίμως δεδουλευμένες και φορολογημένες αμοιβές μου, κάτι τελευταίο για την αγορά που έκανα στο Λονδίνο το 2011. Όταν γράφαμε επί χρόνια σίριαλ με 45άρια τηλεθέαση, οι καναλάρχες κέρδιζαν από εμάς 300.000.000 ευρώ από διαφήμιση. Εμείς οι σεναριογράφοι βγάζαμε ένα – ασήμαντο γι’ αυτούς, μεγάλο για μας – ποσόν από τα υπερκέρδη τους, για εργασία 12-14 ωρών την ημέρα επί χρόνια.

Αν νομίζουν μερικοί ότι αριστερός είναι αυτός που ‘κάνει σκόντο’ στην εργασία του σε μεγαλοεκδότες και καναλάρχες, δεν ξέρει τί τού γίνεται. Λογαριασμό για το πως επένδυσα τα δεδουλευμένα μου ούτε δίνω, ούτε ζήτω να μου δώσουν οι άλλοι. Τα σέβη μου” απάντησε στη συνέχεια η Έλενα Ακρίτα.

H Ομάδα Αλήθειας σήμερα επανήλθε και σε νέα ανάρτησή της ανέφερε: “Αν έχεις 2 αποκούμπια στο Λονδίνο, μπορείς να πουλάς αντιμνημόνιο και “όχι” στα δημοψηφίσματα. Αρκεί να είσαι αριστερός. Ακρίτα: Στο δημοψήφισμα ψήφισα “Όχι”.

Η ανάρτηση Γεωργιάδη

“Το πρόβλημα με τα “δύο διαμερισματάκια στο Λονδίνο για αποκούμπι” δεν είναι ο πλούτος. Δικά της λεφτά, άξια δουλεμένα τα κάνει ό,τι θέλει, αλλά ότι όταν πούλαγε αντιμνημόνιο, “υπερήφανα” όχι, “το νόμισμα δεν είναι φετίχ” κλπ εκείνη θα είχε αποκούμπι ενώ όλοι εμείς όχι. Χυδαίο!” έγραψε ο κ Γεωργιάδης.

H δημοσιογράφος πάντως πριν από λίγο έκανε νέα ανάρτηση δηλώνοντας δικαιωμένη από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ.

“Δικαιωμένη από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ που ομόφωνα αποδέχτηκε την έγκληση μου για πειθαρχικό έλεγχο του διευθυντή των Νέων Γιώργο Μαντέλα μετά από την λογοκρισια του κειμένου μου και την παραίτηση μου. Η απόφαση εδώ. «Η έγκληση της Έλενας Ακρίτα αφορά τη λογοκρισία του άρθρου από τη διεύθυνση της εφημερίδας, το περασμένο Σάββατο

Ομόφωνα αποδεκτή έγινε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίασε χθες, η έγκληση που κατέθεσε η Έλενα Ακρίτα για πειθαρχικό έλεγχο του διευθυντή της εφημερίδας Τα Νέα Γιώργου Μαντέλα. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο είχε πάντως κινητοποιηθεί από τις προηγούμενες μέρες, προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση αυτεπαγγέλτως. Η έγκληση της Έλενας Ακρίτα αφορά τη λογοκρισία του άρθρου από τη διεύθυνση της εφημερίδας, το περασμένο Σάββατο, η οποία την οδήγησε σε παραίτηση, που έγινε αποδεκτή” έγραψε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ