CDU: «Όχι» στα δημοψηφίσματα

CDU: «Όχι» στα δημοψηφίσματα

 

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ τάσσονται κατά της ιδέας να διεξάγονται δημοψηφίσματα για μείζονες αποφάσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής, όπως προτείνεται κατά τις συνομιλίες για τη δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού, επειδή κάτι τέτοιο θα υπονόμευε την κοινοβουλευτική δημοκρατία, δήλωσε σήμερα βουλευτής στέλεχος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

Ο Γκίντερ Κρινγκς, υπαρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας της CDU, αντιδρώντας σ’ ένα έγγραφο που συντάχθηκε κατά τις συνομιλίες με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού, δήλωσε στον ιστότοπο του περιοδικού Der Spiegel: “Η θέση της CDU είναι σαφής: είμαστε αντίθετοι στην υπονόμευση της κοινοβουλευτικής νομοθετικής λειτουργίας”.

Το έγγραφο, στο οποίο συνιστάται η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για αποφάσεις πολιτικής που περιλαμβάνουν μεταβίβαση εξουσιών στις Βρυξέλλες ή δέσμευση γερμανικών κεφαλαίων στο επίπεδο της ΕΕ, δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την ευρύτερη επιτροπή για τη δημιουργία του κυβερνητικού συνασπισμού, η οποία έχει επικεφαλής την Μέρκελ. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να μην τεθεί ποτέ σε ισχύ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ