Μπρατάκος: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «προοδευτική» διακυβέρνηση έχει ναυαγήσει ήδη

Η λογική λέει ότι, εφόσον με απλή αναλογική είναι δύσκολο να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και εφόσον η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «προοδευτική» διακυβέρνηση έχει ναυαγήσει ήδη, οι δεύτερες εκλογές είναι αναπόφευκτες, υποστηρίζει στη Realnews ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος.

Στον ΓΙΩΡΓΟ ΣΙΑΔΗΜΑ

Προσθέτει πως «και τότε η αυτοδυναμία της Ν.Δ. θα είναι δεδομένη», δίνοντας και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Πειραιώς στον δρόμο για τις κάλπες. Ο Γ. Μπρατάκος μιλά για τα μέτρα στήριξης των πολιτών και την υπόθεση των υποκλοπών, αναφέρεται στις «γαλάζιες» λίστες και στο πώς θα στελεχωθούν, ενώ αποκαλύπτει ότι δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια νυν αντιπεριφερειάρχες.

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπρατάκος τόνισε ότι «στην Καλλιθέα ο πρωθυπουργός συνάντησε το κλίμα που συναντά όπου πηγαίνει. Εκτίμηση, σεβασμό και αγάπη. Και αυτό είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι ο ελληνικός λαός επενδύει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μόνο από αυτόν προσδοκά ασφάλεια, σταθερότητα και προκοπή. Μπαίνοντας στην τέταρτη χρονιά της θητείας μιας κυβέρνησης, αντικειμενικά αρχίζει και η προεκλογική μάχη. Η λογική λέει ότι, εφόσον με απλή αναλογική είναι δύσκολο να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και εφόσον η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «προοδευτική» διακυβέρνηση έχει ναυαγήσει ήδη, οι δεύτερες εκλογές είναι αναπόφευκτες. Και τότε η αυτοδυναμία της Ν.Δ. θα είναι δεδομένη.

Όσον αφορά στο μέτωπο της ακρίβειας, ο κ. Μπρατάκος υποστήριξε ότι «οι πολίτες διαπιστώνουν και το λένε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί. Και, μάλιστα, προσπαθεί με αρκετή αποτελεσματικότητα. Αυτό μας το πιστώνουν. Το πακέτο στήριξης των ευάλωτων και της μεσαίας τάξης είναι μέσα στα τέσσερα μεγαλύτερα σε όλη την Ε.Ε. Ο πληθωρισμός μειώθηκε και συνεχίζει να μειώνεται, με αποτέλεσμα στη χώρα μας να είναι αισθητά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η ανεργία μέσα σε αυτές τις συνθήκες επίσης μειώνεται. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε λύσει το πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά ξέρουμε ότι οι προσπάθειές μας πιάνουν τόπο και ανακουφίζουν την κοινωνία. Η οποία έχει αντιληφθεί, πριν από τον κ. Τσίπρα, ότι η πληθωριστική κρίση και η ακρίβεια είναι εισαγόμενες. Η περίφημη «ακρίβεια Μητσοτάκη» απεδείχθη ακόμα ένα φτηνό ευφυολόγημα, το οποίο κατέρρευσε παταγωδώς.

Η κυβέρνηση είναι εδώ, πάνω στο πρόβλημα, και να είστε σίγουροι ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη, χωρίς να δημιουργεί κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Άλλωστε, η καλή πορεία της οικονομίας, λόγω της συνετής και αναπτυξιακής πολιτικής μας, ευτυχώς δημιουργεί διαρκώς νέο δημοσιονομικό χώρο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ