Ανεμβολίαστοι: Έρχονται βαριές καμπάνες για τους δημόσιους υπαλλήλους που αρνούνται να κάνουν τεστ

Αντιμέτωποι με “τσουχτερό”  πρόστιμο θα βρίσκονται οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι που αρνούνται να κάνουν τέστ για τον COVID.

Όπως  είπε υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στο ραδιοφωνικό σταθμό στο Πρώτο Πρόγραμμα, θα  επιβάλλεται ένα πρόστιμο  της τάξεως των 300 ευρώ  κάθε εβδομάδα σε   ανεμβολίαστο εργαζόμενο στο Δημόσιο που  αρνείται να κάνει  τεστ για τον COVID  και πρόσθεσε ότι “αυτό  ουσιαστικά οδηγεί σε αποστέρηση μισθού” .
Και συνέχισε λέγοντας  ότι τα πρόστιμα αυτά ” εισπράττονται με παρακράτηση μισθού κατευθείαν”, ενώ τόνισε ότι το μέτρο αυτό   ” τώρα είναι σε εφαρμογή,  είναι η πρώτη εβδομάδα που εφαρμόζεται, θα δούμε..”

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ” τα αποτελέσματα εμβολιασμού στο δημόσιο είναι αρκετά καλύτερα από τον μέσο όρο του πληθυσμού .Ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι κοντά στο 72% , στο 73% .Επομένως είναι ένας καλύτερος αριθμός από το μέσο όρο του πληθυσμού”.

rapid test τιμη

 

Τι είπε ο Βορίδης για τις μηνυτήριες αναφορές από αρνητές

Όσον αφορά τις  μηνυτήριες αναφορές από αρνητές, ο κ. Βορίδης είπε  ότι ” υπάρχει ένα κείμενο που κυκλοφορεί το οποίο μιλάει για εσχάτη προδοσία, για βασανιστήρια, για εγκληματικές οργανώσεις… είναι αυτό που λέμε το ό,τι να ναι ” .

Επίσης  ο κ. Βορίδης επεσήμανε   ότι θα πρέπει επί τόπου να υποβάλλονται μηνύσεις για ψευδείς καταμηνύσεις από τους εγκαλούμενους, προκειμένου να υπάρχει σύλληψη.
“Θα πρέπει προφανώς να δοθεί μια γενική κατεύθυνση , νομίζω ότι κινήθηκε ήδη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ώστε αυτές οι μηνύσεις να αρχειοθετούνται κατευθείαν και άνευ ειδικής εξετάσεως ως προφανώς αβάσιμες και ψευδείς, και να μένει η μήνυση για την ψευδή καταμήνυση και τη συκοφαντική δυσφήμιση και να οδηγούνται βεβαίως αυτοί που θα κάνουν αυτά τα πράγματα στη Δικαιοσύνη για να κριθούν για τις πράξεις αυτές δηλαδή τις ψευδούς καταμηνύσεις και συκοφαντική δυσφήμηση …και να τελειώνουμε.
Είδα ότι υπάρχει μια εξαγγελία από την πλευρά της κυβερνήσεως ότι κάπως θα ρυθμιστεί και το θέμα του αυτοφώρου, κατά τη γνώμη μου  επειδή αυτό φαίνεται ότι παίρνει ένα χαρακτήρα ας το πω… οργανωμένο για να κυκλοφορεί αυτό το υπόδειγμα θα μπορούσε με μια γενική οδηγία που θα δώσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να λήξει αυτό το ζήτημα και να μην έχουμε τίποτα περισσότερο”, ανέφερε ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας τις μηνύσεις αυτές αβάσιμες.
Μάκης Βορίδης δημόσιοι υπάλληλοι ανεμβολίαστοι
Και εξήγησε  ότι ” όταν κατατίθεται μια μήνυση, αυτή  η μήνυση πρέπει να πάει σε έναν εισαγγελέα για να αξιολογείται . Εάν ο εισαγγελέας κρίνει ότι είναι προφανώς αβάσιμη αυτή η μήνυση  δεν υπάρχει η διαδικασία αυτοφώρου γιατί είναι αβάσιμη η μήνυση.  Σε μια αβάσιμη μήνυση δεν υπάρχει αυτόφωρο”.
Επομένως, μπορεί κατευθείαν αρχειοθετείται, συμπλήρωσε και εκτίμησε ”  ότι μπορεί να λυθεί   σε δικαστικό επίπεδο, δικαστικό. Δηλαδή  ρίχνεις μια ματιά καταλαβαίνεις ότι έχει μηνύσει έναν εκπαιδευτικό για εσχάτη προδοσία, είναι προφανές ότι λέει ανοησίες, επομένως αρχειοθετείται. Τι αυτόφωρο, δεν υπάρχει αυτόφωρο”  και  συνέχισε λέγοντας  ότι το θέμα είναι να μην ταλαιπωρείται ο εκπαιδευτικός ή ο υγειονομικός στα αστυνομικά τμήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ