BINTEO-Κουτσούμπας:Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ό,τι πιο κακό από το παλιό ΠΑΣΟΚ

BINTEO-Κουτσούμπας:Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ό,τι πιο κακό από το παλιό ΠΑΣΟΚ

 

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή “Ανασκόπηση Σήμερα” του Action24 που παρουσιάζει ο Βασίλης Ταλαμάγκας.

Όσον αφορά την δήλωση που είχε κάνει σε πρόσφατη συνέντευξή του και προκάλεσε αντιδράσεις τις τελευταίες μέρες λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωπαίους είναι το “σκυλάκι του καναπέ”, ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε πως “στην Ελλάδα παριστάνει (ο ΣΥΡΙΖΑ) το λιοντάρι απένταντι στους κυβερνώντες εδώ, και στην Ευρώπη όταν μιλάει στους Γερμανούς βουλευτές ή στις Βρυξέλλες γίνεται σκυλάκι του καναπέ, ακριβώς θέλοντας να δείξω με αυτήν τη μεγάλη αντίφαση και τη διάσταση απόψεων που κάνει αυτό το κόμμα και ο πρόεδρος του. Όταν πάει κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μιλάει στους Γερμανούς βουλευτές και τους λέει ότι ξέρετε ότι για την κρίση εμείς φταίμε, οι Έλληνες, ο λαός, και μετά το διορθώνει αυτό αλλά λέει όμως ότι πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία αξιόπιστη δύναμη στην Ευρώπη και απέναντί σας, αυτό σημαίνει γονυκλισία, εκεί γίνεσαι πραγματικά σκυλάκι του καναπέ. Συμβιβάζεσαι. Άρα λοιπόν μιλώντας στον ελληνικό λαό προεκλογικά, μπορεί ο καθένας και ειδικά αυτό το κόμμα το κάνει πάρα πολύ συχνά, να λέει ότι θέλει χωρίς να δεσμεύεται σε τίποτα για να κλέψει μόνο ή να υποκλέψει κάποιους ψήφους του λαού μας που έχουν αγανακτήσει, που οργίζονται με αυτήν την πολιτική. Είναι λογικό να εκτιμάς μία τέτοια κατάσταση”.

Παράλληλα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαφέρει από την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία διότι η θέση των άλλων κομμάτων είναι γνωστή, “βεβαίως και δεν μπορούν να ασκήσουν φιλολαϊκή πολιτική, ξέρεις ότι έχεις απέναντί σου έναν αντίπαλο που δεν κρύβεται, δεν μασάει τα λόγια του, λέει ότι αυτήν είναι η πολιτική, είμαι υπέρ της ευρωπαϊκής ένωσης, είμαι υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων, είμαι υπέρ των συμφερόντων των επενδύσεων στην Ελλάδα από ιδιώτες μεγάλους καπιταλιστές της χώρας μου ή του εξωτερικού” ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας έτσι αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση, την οποία δεν έχει “ξεκαθαρίσει ακόμα”.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντι -ΚΚΕ χαρακτηριστικά, ας λέει για ενότητα για συμμαχία, όλες οι απόψεις του, οι θέσεις και η πρακτική του και μέσα στο κίνημα, στους αγώνες, στα σωματεία, στους συλλόγους αλλά και στη Βουλή και αλλού είναι ενάντια στο κομμουνιστικό κίνημα, είναι στην ουσία το αστικό ανάχωμα αυτό που φτιάχτηκε παλιότερα ως τυχοδιωκτικό, καιροσκοπικό, οπουρτινιστικό κόμμα, το οποίο εκτινάχθηκε ως αξιωματική αντιπολίτευση πριν δύο χρόνια και προσπαθεί να μεταλλαχθεί σε σοσιαλδημοκρατικό πόλο, επειδή έχει χάσει το ΠΑΣΟΚ και βρίσκεται σε φθορά προσπαθεί να καλύψει το παλιό ΠΑΣΟΚ και μάλιστα παίρνει ότι πιο κακό από το παλιό ΠΑΣΟΚ.

 

Δείτε το βίντεο από το Action24

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ