Μπέτυ Μπαζιάνα: Υποψήφια για καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Την ερχόμενη Παρασκευή 13 του μήνα, αναμένεται να “μπει” και επίσημα η σύντροφος του πρώην Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα στη μεγάλη πανεπιστημιακή οικογένεια της χώρας. Αφού εργάστηκε τα τελευταία χρόνια ως συμβασιούχος καθηγήτρια αποφάσισε να καταθέσει την υποψηφιότητά της για θέση επίκουρης καθηγήτριας, δηλ. μέλος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ενός από τα πρώτα ανώτατα ιδρύματα που προχώρησαν σε “πανεπιστημιοποιήσεις” τμημάτων ΤΕΙ και ενσωμάτωσαν το ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα της περιοχής, εγχείρημα που ολοκληρώθηκε σε έξι μήνες, του έδωσε 17 νέα τμήματα, το “άπλωσε” σε πέντε πόλεις και το έκανε ένα από τα τρία μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, με οκτώ σχολές και συνολικά 37 τμήματα.

Μάλιστα από τα “πανεπιστημιοποιημένα” ΤΕΙ, θα προέλθουν πιθανώς και οι τέσσερις καθηγητές που θα “μεταφερθούν” στο Τμήμα Πληροφορικής, ώστε μαζί με τις τέσσερις νέες προκηρύξεις επίκουρων καθηγητών (μία εκ των οποίων αυτή για την οποία θέτει την υποψηφιότητά της η κ. Μπαζιάνα) και τις τέσσερις προηγούμενες θέσεις μελών ΔΕΠ που εργάζονταν σε αυτό, να γίνει ένα νέο τμήμα αυτοδύναμο.

Οι πιθανότητες εκλογής είναι υπέρ της κ. Μπαζιάνα, καθώς ήδη έχει κατατεθεί στο εκλεκτορικό σώμα η εισήγηση της τριμελούς επιτροπής που ανέλαβε να μελετήσει τις τέσσερις υποψηφιότητες για τη θέση η οποία, όπως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, είναι ομόφωνα υπέρ της, καθώς διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα. Όπως λένε καθηγητές ΑΕΙ που μίλησαν στα “ΝΕΑ”, δεν ήταν πολλοί εκείνοι που αποφάσισαν να διεκδικήσουν τη θέση.

Η θέση του νεοεκλεγέντος επίκουρου καθηγητή είναι μη μόνιμη σε πρώτη φάση, αλλά οδηγεί σε μονιμοποίηση μετά την πάροδο τριετίας. Η μονιμοποίηση αυτή μπορεί να αποτραπεί μόνο με απόφαση του υπουργού Παιδείας, η οποία πρέπει να είναι αιτιολογημένη, οπότε τα νεοεκλεγέντα νεότερα μέλη της πανεπιστημιακής “οικογένειας” ξέρουν ότι την πρώτη περίοδο της εκλογής τους είναι υποχρεωμένα να δείξουν καλή συμπεριφορά: να εμφανίζονται σε όλα τα μαθήματά τους, να συμμετέχουν κανονικά στα πανεπιστημιακά τους καθήκοντα, στις γενικές συνελεύσεις του τμήματός τους κ.α.

Το εκλεκτορικό τμήμα που θα κρίνει στις 13 του μήνα ποιος θα εκλεγεί τελικά στη θέση που διεκδικεί η κ. Μπαζιάνα αποτελείται από 11 πανεπιστημιακούς που προέρχονται από όλη τη χώρα, ενώ στο επιστημονικό της αντικείμενο, δηλ. την Πληροφορική, θεωρείται ότι στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων γίνονται δεκτές οι εισηγήσεις της τριμελούς επιτροπής που ανέλαβε να μελετήσει τις υποψηφιότητες και να προτείνει μία εξ αυτών.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.