Μπαράζ συναντήσεων Τσίπρα σε Γαλλία και Βρυξέλλες

Σειρά συναντήσεων ξεκινά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από σήμερα, μετά την εμπλοκή που φαίνεται να υπάρχει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ο σκοπός αυτής της περιοδείας είναι να καταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας να βρει συμμάχους ώστε να υπάρξει πολιτική διευθέτηση  στα θέματα που εκκρεμούν σε ότι αφορά την αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός, θα έχει το απόγευμα συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και στην ατζέντα θα βρεθούν η αξιολόγηση και το προσφυγικό. Σημειώνεται ότι αρχικά η μεταξύ τους συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη, ωστόσο λόγω υποχρεώσεων του Γάλλου Προέδρου, η συνάντηση επισπεύστηκε.

Παράλληλα, την Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Στρασβούργο, όπου και θα έχει γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ενώ στη συνέχεια θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ, με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

 

Διαβάστε επίσης:

Το προσφυγικό στη συνάντηση Δούρου-Γιούνκερ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ