Μπαλτάς στον Realfm 97,8: Εάν κάποιος που έχει φύγει από το ΚΙΝΑΛ πλησιάζει στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα του πούμε φύγε

“Έχει αλλάξει η πολιτική σκηνή αυτό τον καιρό. Δηλαδή, μετά και τη Συμφωνία των Πρεσπών και την έξοδο από τα μνημόνια αλλάζει λίγο σελίδα η Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Αλλαγή σελίδας σημαίνει πίεση στις πολιτικές δυνάμεις να επανατοποθετηθούν στο νέο πλαίσιο”, είπε μεταξύ άλλων o πρώην υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Με αυτή την έννοια οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις οι οργανωμένες προσπαθούν να επανατοποθετηθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αυτό είναι το πλαίσιο εντός του οποίου κινούμαστε. Στριμώχνονται με αυτή τη διαδικασία τα μονόπλευρα και υπεράνω πραγματικότητας πολιτικά αφηγήματα τόσο της ΝΔ όσο και του ΚΙΝΑΛ. Οι άνθρωποι βλέπουν ότι όλα αυτά τα αφηγήματα που λένε ότι πάμε σε όλων των ειδών τις καταστροφές τείνουν να διαψευστούν πλήρως από τις πράξεις και τα γεγονότα, ξανασκέφτονται, ξαναπροβληματίζονται, θέλουν να συζητήσουν στις νέες συνθήκες, αυτό είναι το υπόβαθρο”, σημείωσε ο κ. Μπαλτάς.

“Αναγκαστήκαμε να συμμαχήσουμε με τους ΑΝΕΛ αλλά και από τότε και συνεχώς λέγαμε ότι θέλαμε να ανοιχτούμε στους πολιτικά και ιδεολογικά όμορους χώρους, δηλαδή στην κεντροαριστερά. Το θέμα ότι κανείς δεν μας έπαιζε ποτέ, μας ανάγκασε και εμάς να είμαστε εκεί που είμαστε”, ανέφερε ο κ. Μπαλτάς και πρόσθεσε:

“Όταν τα δικά της συγγενή κόμματα στην Ευρώπη, οι σοσιαλδημοκράτες αλλάζουν κατά κάποιο τρόπο πολιτική, απεγκλωβίζονται από την ταύτιση με τους συντηρητικούς και την ακραία λιτότητα και ξαναπροσπαθούν να ξαναγυρίσουν στις συντηρητικές τους αξίες η κ. Γεννηματά μας λέει ότι αυτό δεν την αφορά διότι στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιος περίπου με την άκρα Δεξιά… Η κ. Γεννηματά μπορεί όταν συζητά με τον Μπούλμαν να συμφωνεί, αλλά όταν έρχεται εδώ εμάς μας θεωρεί λαϊκιστές, ότι ρίχνουμε νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής. Δεν υπάρχει συζήτηση εκεί. Αλλά της λέμε ελάτε, ξέχασε τα αυτά, προσπάθησε να καταλάβεις τι λένε οι σύμμαχοι σου στην Ευρώπη και να κουβεντιάσουμε πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε… Τώρα εάν κάποιος έχει φύγει από το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΙΝΑΛ ή όποιο άλλο συναφές κόμμα, πλησιάζει στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα του πούμε φύγε γιατί στο παρελθόν ήμασταν αντίπαλοι”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ