Μπαλάφας: Πρωτοφανής και άδικη η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες «είναι πρωτοφανής ως προς την απολυτότητά της και άδικη, παραμένει, όμως, δεσμευτική για την κυβέρνηση», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. 

Όπως σημείωσε ο κ. Μπαλάφας, «υπάρχει μία απόφαση του ΣτΕ, με οριακή πλειοψηφία, η οποία είναι δεσμευτική, όμως και αυτές οι αποφάσεις κρίνονται. Ως μέσος Έλληνας, θεωρώ ότι το ΣτΕ, με όλο τον σεβασμό στον ρόλο και την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, έκρινε συνταγματικά όλα τα μνημόνια, έκρινε συνταγματικό το λουκέτο και το μαύρο στην ΕΡΤ το 2013, έκρινε συνταγματική τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων με το PSI του Βενιζέλου, και έκρινε αντισυνταγματικό τον συγκεκριμένο νόμο».

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι αυτή η απόφαση «επαναφέρει το τηλεοπτικό τοπίο στο προηγούμενο καθεστώς της ανομίας, το οποίο το ίδιο το ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματικό», ενώ επεσήμανε την ανάγκη η ΝΔ να συναινέσει στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θυμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μπλοκάρει τέσσερις φορές τη σχετική διαδικασία. «Σε κάθε περίπτωση, το καθεστώς της δωρεάν νομής και χρήσης των δημόσιων συχνοτήτων έχει τελειώσει», τόνισε. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση μετά την απόφαση του ΣτΕ

Μαξίμου: Ας μην πανηγυρίζει τόσο πολύ ο κ. Μητσοτάκης γιατί εκτίθεται

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ