Μπαλάφας: Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα η μόνη εγγύηση για σταθερή κυβέρνηση

“Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτου κόμματος είναι η μόνη εγγύηση ότι μπορεί να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος”, δήλωσε ο Γιάννης Μπαλάφας στον Realfm 97,8 στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Αγγελικής Λάζου. 

“Πήραμε την ευθύνη να φέρουμε τα πράγματα ώστε να οδηγεί σε εκλογές γιατί δεν μπορεί να δέχεται, να ανέχεται ή να συντηρεί μια κατάσταση αστάθειας που έχει να κάνει με τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά τη συμφωνία της 12ης Αυγούστου” τόνισε ο αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 “Στις αποφάσεις που πήραμε στις 12 Αυγούστου δεν πρέσβευσε το κομματικό συμφέρον. Αν πρέσβευε αυτό, διατήρηση των υπουργικών θώκων, των βουλευτικών εδρών, το γάντζο μας στην κυβερνητική εξουσία, θα κινούμασταν διαφορετικά. Δεν θα κάναμε εκλογές. Θα κλείναμε τελείως το μάτι στην αντιπολίτευση. Η θέση μας ήταν ότι με όποιο τίμημα και το τίμημα που πληρώσαμε είναι μεγάλο και σκληρό προέχει η σωτηρία της πατρίδας. Δεν μπορούσαμε να οδηγήσουμε τη χώρα στη δραχμή και τη χρεοκοπία” είπε.

 Αναφερόμενος στα κενά που θα δημιουργηθούν μετά τις αποχωρήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι αυτά θα καλυφθούν από ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να βάλουν πλάτη στη δυσκολία, προφανώς όχι μόνο από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο κόμμα, είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές άρα με τα δεδομένα του εκλογικού νόμου διεκδικεί την αυτοδύναμη καταγραφή. Είναι ένας στόχος εφικτότατος.   Σε κάθε περίπτωση θα σχηματιστεί κυβέρνηση που θα βάλει μπροστά προγραμματικά πράγματα και θα αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συμφωνία”  

“Σας διαβεβαιώ ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, είναι η μόνη δυνατότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση σταθερή, είτε αυτοδύναμη ή της μιας ή της άλλης συμπόρευσης σε προγραμματική βάση, όπως έγινε και την άλλη φορά” κατέληξε ο κ. Μπαλάφας. 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λεουτσάκος: Θα επιθυμούσαμε να συνεργαστούμε και εκλογικά με το ΚΚΕ

Γεροβασίλη: Έχουμε παράλληλο πρόγραμμα που δεν έρχεται σε σύγκρουση με τη συμφωνία

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ