Μπακογιάννης στον Realfm 97,8: Αυτό που μετράει είναι το έργο – Η Αθήνα είναι οι άνθρωποί της και αισθάνονται αόρατοι και ξεχασμένοι

“Η πραγματικότητα είναι ότι είναι ένα μεγάλο ρίσκο. Όμως ξέρετε, είναι μια μεγάλη απόφαση γιατί την Αθήνα πρέπει πρώτα από όλα να την σέβεσαι, η Αθήνα είναι η πόλη των πόλεων, είναι γνωστή στα πέρατα του κόσμου, προκαλεί δέος για την Ιστορία της, όμως δυστυχώς είναι μια πόλη που την έχουμε εγκαταλείψει” δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Η Αθήνα είναι οι άνθρωποί της και αισθάνονται αόρατοι και ξεχασμένοι. Ήμουν προχθές στον Άγιο Παύλο, απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης και μιλούσα με τους κατοίκους, σου λένε τα απλά, τα καθημερινά. Ότι δεν έχουμε φως, δεν έχουμε φύλαξη, παρακαλάμε εδώ και χρόνια να καταφέρουμε να μετατρέψουμε ένα γηπεδάκι. Χθες ήμουν στα Πετράλωνα, όμως δυστυχώς είναι απολύτως παρατημένο” ανέφερε.

“Έχουμε φτάσει στο σημείο να διαχειριζόμαστε όλοι μαζί την προσδοκία του τίποτα. Ο πήχης έχει πέσει τόσο χαμηλά. Η αλήθεια είναι ότι προφανώς έχουμε ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δημιουργεί εμπόδια στον Δήμαρχο Αθηναίων και σε οποιοδήποτε δήμο, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ως ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει εννέα χρόνια της ζωής του στην αυτοδιοίκηση, ότι ο Δήμαρχος μπορεί, μπορεί με τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του και μπορεί να δώσει τις μάχες του σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι δικαιολογία το θεσμικό πλαίσιο αν δεν μπορείς να αλλάξεις τις λάμπες. Δεν είναι δικαιολογία το θεσμικό πλαίσιο αν δεν μπορείς να βουλώσεις τις λακκούβες. Φτάνουμε στο σημείο κάθε φορά στις εκλογές να συζητάμε τα ίδια και τα ίδια. Είναι τρομερό, κάθε φορά στις εκλογές συζητάμε τα ίδια και τα ίδια στην Αθήνα και τίποτα δεν αλλάζει” τόνισε.

“Αν με ενδιέφερε η κεντρική πολιτική σκηνή, θα είχα κάνει αυτή την επιλογή εδώ και πολλά χρόνια. Δόξα τω θεώ είχα τις ευκαιρίες. Όταν ξεκίνησα στον Δήμο Καρπενησίου, θυμάμαι μου έλεγαν τότε πάλι με την ίδια λογική ‘εσύ έχεις αυτό το όνομα που είναι ευλογία και κατάρα’, έλεγαν θα εκλεγεί αυτός δήμαρχος και μετά θα την κάνει. Έγω έμεινα, έκανα την δουλειά μου μέχρι τέλους. Όταν κατέβηκα στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πάλι έλεγαν ότι είμαι περαστικός. Εγώ έμεινα και έκανα την δουλειά μου. Ο λόγος που το κάνω αυτό είναι ότι είμαι ερωτευμένος με την αυτοδιοίκηση. Στην αυτοδιοίκηση δεν έχει σημασία το ποιος είσαι, δεν έχει καμία σημασία το πως λέγεσαι, δεν έχει καμία σημασία το τι λες. Σημασία έχει το τι κάνεις. Αυτή είναι η πεπτουσία της αυτοδιοίκησης, ότι δηλαδή είσαι αρμόδιος για όλα και υπόλογος για όλα” υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης.

“Αυτό που μετράει είναι το έργο, είναι το απτό και το μετρήσιμο αποτέλεσμα και νομίζω αυτό αναζητούν όλοι σε αυτή την πόλη. Έχουν βαρεθεί τα μεγάλα τα λόγια” δήλωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ