Μπακογιάννης σε Ιμάμογλου: Να προστατέψουμε την Αγία Σοφία – Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς

Το μήνυμα ότι η προστασία της Αγίας Σοφίας ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς μπορεί να αποτελέσει σημείο εκκίνησης της βελτίωσης των σχέσεων Αθήνας και Κωνσταντινούπολης έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στον ομόλογο του της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου σε συζήτηση που είχαν στο πλαίσιο του «5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών» με συντονιστή τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε χαρακτηριστικά: “Επιθυμώ να συνεργαστώ με τον Δήμαρχο για να βελτιώσουμε και να χτίσουμε τις σχέσεις μας. Και πιστεύω ότι η Αγία Σοφία μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο σημείο εκκίνησης. Η Αγία Σοφία δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι θέμα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η Αγία Σοφία είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και ανήκει σε ολόκληρο τον κόσμο. Για την ακρίβεια είναι ένα σύμβολο διαπολιτισμικού διαλόγου, ένα σύμβολο θρησκευτικής ελευθερίας, ένα σύμβολο της ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ πολιτισμών. Και είναι σημαντικό για όλους μας να έχουμε τη μεγάλη τιμή να διαθέτουμε μεγάλα πολιτιστικά μνημεία στις πόλεις μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προστατέψουμε αυτήν την κοινή κληρονομιά, και να διασφαλίσουμε ότι θα την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Είμαι χαρούμενος που ακούω τον συνάδελφο μου, τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης να είναι θετικός στην συνεργασία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ