Μπακογιάννης από τον Άγιο Παντελεήμονα: Μόνο όταν βλέπεις, ακούς, ζεις, μπορείς να δώσεις λύσεις

Την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα επισκέφθηκε την Πέμπτη ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

 «Προσπαθούμε πολύ, αλλά είμαστε μόνοι μας» είπαν κάποιοι από τους κατοίκους της περιοχής που θέτουν το θέμα της ασφάλειας, του ανεπαρκούς φωτισμού, του λιγοστού πράσινου και των κτιρίων υπό κατάληψη. Μίλησαν για την παιδικές χαρές που έχουν μετατραπεί σε αποχωρητήρια, στέκια τοξικομανών και χώρους παραεμπορίου. Όσον αφορά στην καθαριότητα, δίνουν το χαρακτηριστικό παράδειγμα της πλατείας που έχει να πλυθεί από τότε που κατασκευάστηκε διότι δεν υπάρχει πρόσβαση για το μηχάνημα καθαρισμού. 

Η ανασφάλεια μεγάλη, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, σε μία περιοχή που το τμήμα Ασφαλείας τυπικά διαθέτει 47 οργανικές θέσεις και στην πραγματικότητα έχει δύναμη μόλις 13 αστυνομικών.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη επίσκεψη του στον Άγιο Παντελεήμονα θα έχει ήδη παρουσιαστεί το σχέδιο του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» για την ασφάλεια στην πρωτεύουσα με τον Δήμο να έχει συντονιστικό ρόλο. «Θα έρχομαι συνέχεια στον Άγιο Παντελεήμονα, γιατί μόνο όταν βλέπεις, ακούς, ζεις, μπορείς να δώσεις συγκεκριμένες λύσεις. Στον Άγιο Παντελεήμονα δεν υφίσταται τίποτε κανονικό, τίποτε αυτονόητο και έχουμε πολλή δουλειά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο Κώστας Μπακογιάννης παραβρέθηκε στα εγκαίνια από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερωνυμο, της Β’ Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που βρίσκεται στην περιοχή . Είχε μάλιστα την ευκαιρία να αναφερθεί στο εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας ιδιαίτερα σε περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας που αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ