Αθήνα κατά Τζιμπουτί για την “ομηρία” των Ελλήνων ναυτικών

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων ναυτικών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Τζιμπουτί, διαβεβαίωσε στην Βουλή, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσσης.

Μάλιστα, όπως είπε, κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών, έχουν εκδοθεί οι βίζες, ώστε μόλις οι Έλληνες ναυτικοί αποβιβαστούν από τα πλοία στα οποία παραμένουν «όμηροι», να μπορέσουν να αναχωρήσουν από το Τζιμπουτί για την Ελλάδα.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που είχε υποβάλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μαλαμα, αναφορικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης, ο κ. Βλάσσης ανέφερε ότι έχουν αποσταλεί 6 ρηματικές διακοινώσεις στην κυβέρνηση του Τζιμπουτί για την άμεση αποβίβαση και τον επαναπατρισμό των ναυτικών μας, καθιστώντας σαφές ότι η άρνηση του Τζιμπουτί αντίκειται στο διεθνές δίκαιο.

Ακόμη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα μεταβαίνει από την Αντίς Αμπέμπα στο Τζιμπουτί, η επιτετραμμένη της πρεσβείας μας στην Αιθιοπία, ώστε να συντονίσει τις ενέργειες της γαλλικής πρεσβείας, που, όπως έχει αποκαλύψει ο ΑΝΤ1, έχει δείξει ενδιαφέρον για την υπόθεση. Παραλλήλως, η επιτετραμμένη θα έχει επαφές με ανώτερα στελέχη του Τζιμπουτί, για την επίλυση θέματος, το συντομότερο δυνατό. Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ