Αθήνα: Απορρίπτει τους ισχυρισμούς Τσαβούσογλου

Απορρίπτει η Αθήνα τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TV100.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα ανέφεραν χθες, σχετικά με την στρατιωτικοποίηση των νησιών ότι όσο ισχύει το casus belli και όσο υπάρχει η Τουρκική Στρατιά Αιγαίου απέναντι ακριβώς από τα ελληνικά νησιά, η Ελλάδα θα αμύνεται.

Σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς Τσαβούσογλου ότι η Τουρκία δεν απειλεί την Ελλάδα, διότι δεν το λένε οι συνθήκες, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Τσαβούσογου “ξεχνά” και δεν λέει τίποτα για την απόφαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για την απειλή πολέμου.

Για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας, οι διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Αθήνα έχει επίσημα απαντήσει πως όλοι οι Έλληνες πολίτες απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα. Σε ότι αφορά τη δήλωση Τσαβούσογλου περί αποστολής επιστολών εκ μέρους της Τουρκίας, εναντίον της Ελλάδας, οι ίδιες πηγές ανέφεραν “καλώς να το κάνει, άλλωστε και η Ελλάδα πολλές φορές, έχει απαντήσει με δικές της επιστολές, στον ΟΗΕ κι έχει απορρίψει όλους τους αβάσιμους ισχυρισμούς με νομικά επιχειρήματα.”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ