«Ασυμφωνία» Βελόπουλου – Σαράκη: Το «ναι» στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που έφερε την αντικατάσταση

Η διαφωνία Βελόπουλου – Σαράκη σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης οδήγησε στην αντικατάσταση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης από τη θέση του εισηγητή στο νομοσχέδιο.

Ο κ. Σαράκης μιλώντας στο κανάλι της Βουλής υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου λέγοντας ότι είναι θετικό για τους δικηγόρους και πως ο ίδιος ως δικηγόρος δεν μπορεί να πάει κόντρα σε ένα νομοσχέδιο θετικό για τον νομικό κόσμο.

«Ακούω ότι θα αντικατασταθώ από εισηγητής επειδή συμφωνώ και θέλω να ψηφίσω. Εκπλήσσομαι. Αυτά είναι πρωτοφανή» είπε ο κ. Σαράκης εκτίμηση η οποία μία ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκε με τον κ. Σαράκη να αντικαθίσταται από το κόμμα ως εισηγητής από τον Στ. Φωτόπουλο.

Ο κ. Σαράκης εξέφρασε ανοικτά τη διαφωνία του και για το ενδεχόμενο  αποχώρησης της Ελληνικής Λύσης από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής:

«Συγκροτήθηκε μετά από χρόνια. Εμείς ανταποκριθήκαμε. Δεν γνωρίζω αν ο κ. Βελόπουλος έλαβε απόφαση αποχώρησης. Αν το έκανε είναι στάση όχι θεσμική αλλά διαμαρτυρίας και εγώ με πολιτικές διαμαρτυρίας δεν συναινώ».

Σε άλλο σημείο ο κ. Σαράκης υποστήριξε: «Θέλω να είμαι κόμμα θεσμικό που να έχουμε παρέμβαση».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ μετά το 29’:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ