Ασημακοπούλου:Ο Ταμήλος δεν εκφράζει τις απόψεις της ΝΔ

Ασημακοπούλου:Ο Ταμήλος δεν εκφράζει τις απόψεις της ΝΔ 

 

Τη δήλωση του Μιχάλη Ταμήλου ότι “η δράση της Χρυσής Αυγής διευκόλυνε τη Νέα Δημοκρατία” σχολίασε η Άννα Ασημακοπούλου, “αδειάζοντας” ουσιαστικά τον βουλευτή της ΝΔ.

“Αυτή είναι η άποψη του κ. Ταμήλου. Προσωπικά θεωρώ ότι έχουμε εξηγήσει πολλές φορές ότι το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής οφείλεται κατά βάση όχι στο ότι είναι ναζιστές οι Έλληνες, αλλά στο ότι υπάρχει μία δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση με το πολιτικό σύστημα και τις αδυναμίες που έχει η πολιτεία στο να ανταποκριθεί σε κάποιες ανάγκες που έχουν οι πολίτες. Υπό αυτή την έννοια, ελπίζουμε ότι το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής θα εκλείψει με το να αναπληρωθούν αυτά τα κενά από μέρος της συντεταγμένης πολιτείας και γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή της κατεύθυνση”, τόνισε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84. “Τώρα, ο κ. Ταμήλος εκφράζει τις απόψεις του, όχι τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας. Και το είπε όπως το είπε. Και είμαι σίγουρη, γνωρίζοντας το Μιχάλη, ότι άμα συζητήσετε μαζί του, θα σας εξηγήσει διεξοδικά τι εννοούσε” υπογράμμισε.

Ερωτηθείσα, μεταξύ άλλων, για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, απάντησε: “Αισθάνομαι ότι όποιος θέλει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, σε επίπεδο Βουλής ή σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο, είναι απολύτως ευπρόσδεκτος. Άρα, πρέπει να βλέπουμε τα θέματα που έρχονται ένα – ένα, τον φόρο ακινήτων, τον προϋπολογισμό και οι βουλευτές, να τοποθετούνται επί αυτών, απ’ όπου και αν προέρχονται…”. Το ίδιο ακριβώς ισχύει, όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος της ΝΔ, και για την πιθανότητα η διεύρυνση να υπάρξει ενδεχομένως από κάποιους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Για την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη να επιστρέψει η Δημοκρατική Αριστερά στην κυβερνητική πλειοψηφία, η κυρία Ασημακοπούλου τόνισε : “Νομίζω ότι -αν δεν απατώμαι- και ο κ. Κουβέλης απάντησε σ’ αυτό και είπε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, με τις παρούσες συνθήκες, ενδιαφέρον από τη Δημοκρατική Αριστερά να επιστρέψει. Η Δημοκρατική Αριστερά έφυγε, σας υπενθυμίζω. Νομίζω ότι ο κ. Κουβέλης αυτή την κουβέντα την έχει τελειώσει. Είναι απολύτως σεβαστές όλες οι προτάσεις, αλλά αφού ο κ. Κουβέλης έχει ήδη απαντήσει, τι συζητάμε τώρα;”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ