Ασημακοπούλου στον Realfm 97,8: Άλλο η συνεννόηση και άλλο η συνενοχή

Η Άννα Ασημακοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, απάντησε στο ερώτημα πώς τοποθετείται στο ενδεχόμενο μιας ευρύτερης συνεννόησης, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ειδήσεις» του Σαββατοκύριακου, που κυκλοφορούν εκτάκτως σήμερα, με τίτλο: «”Ζυμώνουν” σύσκεψη πολιτικών αρχηγών».

“Επειδή άκουσα τον κ. Σκουρλέτη που σας απαντούσε και μιλούσε για πολιτική ήττα του περασμένου καλοκαιριού κ.λπ και κ.λπ. Αυτό που έχουν πάθει τώρα τι είναι; Είναι τεράστια πολιτική ήττα. Έχουν κοροϊδέψει τον κόσμο, έχουν κοροϊδέψει τους βουλευτές τους και δεν έχουν πάρει τίποτα. Προσπαθούν να κλείσουν την αξιολόγηση και δεν έχουν ολοκληρώσει ούτε τα προαπαιτούμενα” είπε μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ.

Στην επισήμανση ότι ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι ισχύει η δέσμευση του Πρωθυπουργού πως αν δεν πάρει το χρέος δεν θα τεθούν σε ισχύ και τα μέτρα η τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής της ΝΔ τόνισε: “Και επειδή το είπε δηλαδή; Πόσα πράγματα έχουν πει και είπαν και ξείπαν. Τη μία ημέρα ο κ. Τσίπρας λέει το ένα, μετά από μισή ώρα ο κ. Τζανακόπουλος τον διαψεύδει και μετά από μία ώρα μιλά ο κ. Σκουρλέτης και λέει κάτι άλλο. Θα μου επιτρέψετε, η αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης είναι κατεστραμμένη και νομίζω όχι μόνο στα δικά μου τα μάτια. Και στα μάτια των εταίρων και στα μάτια, πρωτίστως, του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η πραγματικότητα” και πρόσθεσε:

“Άλλο η συνεννόηση και άλλο η συνενοχή. Έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε αυτή την κατάσταση. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πώς θα αναλάβουν τις ευθύνες τους; Να κάνουν εκλογές. Αυτή είναι η λύση. Τι να συζητήσουμε ότι τα έχουν κάνει μαντάρα; Τι θέλουν από εμάς; Όταν το καλοκαίρι του 2015 κοντέψαμε να φουντάρουμε στον γκρεμό σαν χώρα, να φύγουμε από την Ευρωζώνη, εμείς βάλαμε πλάτη. Και που βάλαμε τι έγινε; Μας καταστρέφουν συστηματικά. Και όχι μόνο την οικονομία, τώρα καταστρέφουν και την Παιδεία… Εάν θέλουν να υπάρξει σοβαρή συνεννόηση, ας δώσουν τον λόγο στον λαό μέσω εκλογών. Και ο λαός ας αποφασίσει ποιος θα διαχειριστεί το σημείο μηδέν στο οποίο πάλι μας έφεραν”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ