Αρβανιτόπουλος:Κάθε εκπαιδευτικός θα έχει οργανική θέση

Αρβανιτόπουλος:Κάθε εκπαιδευτικός θα έχει οργανική θέση

 

Τη διαβεβαίωση ότι κάθε εκπαιδευτικός θα έχει την οργανική του θέση έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. 

Όπως τόνισε, μιλώντας στη βουλή , όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο, από τους 2.100 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, υπάρχει μέριμνα αφενός εκείνοι των επαγγελμάτων υγείας να απορροφηθούν από οργανισμούς του υπουργείου Υγείας, αφετέρου στο νομοσχέδιο αυτό (σσ για το νέο λύκειο) υπάρχουν οργανικές θέσεις 925 οι οποίες θα απορροφήσουν αυτούς στα δημόσια ΙΕΚ. “Εφόσον κόπτεστε τόσο ψηφίστε το άρθρο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

“Επίσης κατοχυρώνουμε την ασφάλεια του εκπαιδευτικού εισάγοντας στο νομοσχέδιο, που μέσα στην εβδομάδα κατατίθεται, άρθρο το οποίο δίνει σε κάθε εκπαιδευτικό οργανική θέση. Κατοχυρώνουμε την οργανική θέση όλων των καθηγητών και των δασκάλων στα σχολείων. Τέλος σε αυτή την ασφάλεια και στην αδιαφάνεια που επικρατούσε. Κάθε εκπαιδευτικός θα έχει την οργανική του θέση”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

 

Αναφερόμενος στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΙΔΑΧ και των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ο κ. Αρβανιτόπουλος επεσήμανε ότι αυτό δεν αφορά στα τεχνολογικά ιδρύματα και ούτε τα περισσότερα πανεπιστήμια. “Είναι 2-3 μεγάλα ιδρύματα που έκαναν αθρόες μονιμοποιήσεις την τελευταία  δεκαετία. Τους λέμε αξιολογείστε τις δομές σας. Αν έχετε υπεράριθμους να μας δώσετε ένα πλάνο. Και εκεί λοιπόν θα υπάρξει συνεργασία με τα ιδρύματα. Και αυτές οι  υπεραριθμίες μέσα από την κινητικότητα να μπορέσουν να καλύψουν τα πραγματικά ελλείμματα που έχουν τα περισσότερα ιδρύματα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ