Αρνείται τα πάντα ο Παπακωνσταντίνου

Αρνείται τα πάντα ο Παπακωνσταντίνου

Αρνείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ότι είχε σχέση με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς και ότι παρενέβη στα στοιχεία. Kι όλα αυτά, μετά τις πληροφορίες που κάνουν λόγο ότι συγγενείς του πρώην “τσάρου” της Οικονομίας λείπουν, από τη πρώτη λίστα Λαγκάρντ που είχε δει το φως της δημοσιότητας.

 

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

 

“Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη “λίστα Λαγκάρντ”, σύμφωνα με την οποία “φωτογραφίζονται” άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί “αλλοίωσης”.

Δηλώνω κατηγορηματικά τα εξής:

1. Καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα.

2. Καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει – παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν.

3. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα.

4. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια.

Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση.

Άλλωστε με δική μου πρωτοβουλία φρόντισα να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα και τα παρέδωσα στον ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος.

Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως – ονομαστικά και άμεσα – και να γίνει πλήρης διερεύνηση”

 

Τι είπε ο Παπακωνσταντίνου στην Κάτια Μακρή

 

Νωρίτερα, ο ίδιος, είπε στην Κάτια Μακρή και τον Real Fm: “Δεν θα έκανα τέτοια λαθροχειρία”. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Λείπουν συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από την πρώτη λίστα

Η νέα λίστα, είναι διαφορετική από την προηγούμενη, σε τέσσερα ονόματα, που ελέγχονται.  

Οι Γάλλοι διαβεβαιώνουν ότι η λίστα που παραδόθηκε, είναι ακριβώς η ίδια, με αυτή που είχε αρχικά παραδοθεί, άρα γεννάται το ερώτημα, αν τα ονόματα αλλοιώθηκαν.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Δύο είναι οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που εμφανίζονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ που ανοίχτηκε σήμερα. Στους δύο “ύποπτους” λογαριασμούς που εντοπίστηκαν, εμπλέκονται τέσσερα άτομα.

Συγκεκριμένα, ο ένας λογαριασμός έχει το ποσό των 1.222.000 δολαρίων, με συνδικαιούχο έναν δικηγόρο και ένα συγγενικό πρόσωπο του πρώην υπουργού.

Ο δεύτερος λογαριασμός έχει έναν δικαιούχο, είναι κλειστός και χωρίς ποσό και από τον φορολογικό έλεγχο προέκυχε ότι πρόκειται για άλλο ένα συγγενικό πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου. Σημειώνεται ότι τα ποσά που αναφέρονται στη λίστα, είναι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2007.

 

Ακούστε το ηχητικό από το ρεπορτάζ του Real FM:

 

 

Έφτασε στη βουλή η λίστα

 

Στη βουλή βρίσκεται πλέον η “λίστα Λαγκάρντ”. Ο εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Βουλής «δια του κ. υπουργού Δικαιοσύνης» Αντώνη Ρουπακιώτη, διαβιβάζει την αξιολόγηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη από τη σύγκριση που έγινε μεταξύ της πρώτης “λίστας Λαγκάρντ”, που παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και αυτής (της δεύτερης) που έστειλε πρόσφατα το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Παντελής διαβιβάζει μαζί στη Βουλή και αντίγραφο ψηφιακού δίσκου (CD) με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ όπως αυτό «παραδόθηκε εκ νέου από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών την 20.12.2012 σε αντιπροσωπεία του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν αιτήματος διοικητικής συνδρομής, που υπέβαλε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στα πλαίσια της διμερούς συμβάσεως μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας».

Κατά «τις διαβεβαιώσεις δε αρμοδίων του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών», σημειώνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, «ο εκ νέου παραδοθείς ψηφιακός αυτός δίσκος είναι πανομοιότυπος με εκείνον που είχε παραδοθεί στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και κατά το παρελθόν».

 

Οι πρώτες αντιδράσεις Μαξίμου-Ιπποκράτους για τη λίστα “Λαγκάρντ”

Ενήμερο για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με τη λίστα «Λαγκάρντ», είναι το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τον Real Fm, ενώ αυτό που διαμηνύει η κυβέρνηση είναι ότι σε θέματα ηθικής τάξης δεν μπορεί και δε νοείται να κάνει πίσω.

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της “λίστα Λαγκάρντ”. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η αλήθεια πρέπει να έρθει άμεσα στο φως και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον ανήκουν.

Παράλληλα, το κλίμα στην Ιπποκράτους, σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm, είναι αντιστρόφως ανάλογο με αυτό των προηγούμενων ημερών. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

“Πρέπει άμεσα να αποδοθούν τόσο οι ποινικές, όσο και οι πολιτικές ευθύνες στους υπαιτίους”, σχολιάζει από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.

 

 

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

 

“Η διαφαινόμενη αλλοίωση της πρώτης λίστας Λαγκάρντ όπως προκύπτει από το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, επιφέρει τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους την αλλοίωσαν, την απέκρυψαν και προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε σχόλιό του.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ελληνικό λαό θα αξιοποιήσει όλες τις νομικές δυνατότητες που παρέχονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για την απόδοση και τον καταλογισμό ευθυνών”, τονίζει.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ