Άρειος Πάγος: Στην τελική ευθεία οι ανακρίσεις για Novartis και τηλεοπτικές άδειες – Ποιοι καλούνται σε απολογία

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι ανακρίσεις που διενεργούνται στον Άρειο Πάγο τόσο για την υπόθεση Novartis και κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όσο και για αυτήν που αφορά στο διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες και βασικό πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Της Άννας Κανδύλη 

Στην πρώτη υπόθεση λόγω του ότι έχει συσχετιστεί και η μήνυση του Σάμπι Μιωνή, καλούνται σε απολογία το πρωί της Τετάρτης ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και ο εκδότης-δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στους οποίους έχει αναφερθεί ο επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται και οι δύο να ζητήσουν από την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου προθεσμία για να λάβουν γνώση της δικογραφίας. Για το ίδιο σκέλος της δικογραφίας έχει κληθεί και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Στη συνέχεια, και αφού δοθούν οι παραπάνω απολογίες, η ανακρίτρια αναμένεται να προχωρήσει στην κλήση εισαγγελικών λειτουργών από την πρώην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ενώ ο κύκλος των απολογιών αναμένεται να κλείσει με την απολογία του πρώην αναπληρωτή υπουργού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Υπόθεση τηλεοπτικών αδειών

Όσον αφορά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών η αρεοπαγίτης ανακρίτρια Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, αφού ολοκλήρωσε την εξέταση μαρτύρων, καλεί τώρα τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά εις βάρος του οποίου η Βουλή άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντός.

Και στις δύο υποθέσεις, όταν απολογηθούν όλοι οι κατηγορούμενοι, οι δικογραφίες θα διαβιβαστούν σε εισαγγελείς προκειμένου να προτείνουν προς το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου και ακολούθως τα μέλη να αποφασίσουν με βούλευμά τους σε πρώτο και τελευταίο βαθμό για το εάν και ποια πρόσωπα θα πρέπει να παραπεμφθούν να δικαστούν από το Ειδικό Δικαστήριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ