Αραμπατζή για κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί από το ΣτΕ: Δικαίωση για τους οινοπαραγωγούς, τέλος ο εμπαιγμός τους από την κυβέρνηση

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί από το Συμβούλιο της Επικρατείας:

«Ευτυχώς οι οινοπαραγωγοί μας δεν θα χρειαστεί να περιμένουν άλλη μια παράσταση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ περί δήθεν κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί.

Με την χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, καταργείται επί της ουσίας ο ΕΦΚ δικαιώνοντας τους οινοπαραγωγούς και βάζοντας τέλος στον εμπαιγμό τους από την Κυβέρνηση.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο αναποτελεσματικός και άδικος φόρος στο κρασί, που ήταν ξεκάθαρη κυβερνητική επιλογή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως διαβεβαίωσε και ο αρμόδιος Επίτροπος Pierre Moscovici,

  • απέδωσε μόλις 13 εκ. ευρώ από τα 55 που είχαν προϋπολογισθεί
  • οδήγησε σε έξαρση το λαθρεμπόριο και τη μαύρη οικονομία
  • δημιούργησε γραφειοκρατικά εμπόδια, ειδικά στους μικρούς παραγωγούς
  • και ανέκοψε την συμβολή στην εθνική οικονομία ενός πολλά υποσχόμενου κλάδου.

Ο φόρος στο κρασί, η κατάργηση του οποίου αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή πάγια δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι σύντομα παρελθόν. Όπως παρελθόν θα είναι και η Κυβέρνηση που επιχείρησε να φορολογήσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα της ελληνικής οικονομίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ