Αποχωρήσεις με αιχμές

Αποχωρήσεις με αιχμές

Αποφασιστικότητα και δουλειά υποσχέθηκαν οι περισσότεροι υπουργοί κατά τη διάρκεια των τελετών παραλαβής – παράδοσης των υπουργείων. Ωστόσο, δεν έλειψαν οι «αιχμές» και οι υπαινιγμοί από αρκετούς αποχωρήσαντες υπουργούς και υφυπουργούς από την κυβέρνηση. Η «αλλαγή φρουράς» έφερε «μηνύματα» και «καρφιά», κυρίως από υπουργούς και υφυπουργούς της ΔΗΜΑΡ οι οποίοι παρέδωσαν τα χαρτοφυλάκια τους με έντονη κριτική και παράπονα προς την κυβέρνηση.

Η εξομολόγηση και τα «καρφιά» του Ρουπακιώτη

Με αιχμές κατά δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία, τόσο ο ίδιος, όσο και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ευθύνονται για τη διάλυση της τρικομματικής κυβέρνησης αποχώρησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο κ. Ρουπακιώτης, μεταξύ των άλλων, ανέφερε: «Συμμετείχα σε μια κυβέρνηση και με έφλεγε το ενδιαφέρον μέσα από τις διαφωνίες να παραχθεί αποτέλεσμα, να υπάρξει δημιουργία. Υπήρξαν πίκρες και εναντιώσεις και εδώ και έξω. Τούτη τη στιγμή, τις βάζεις στη γωνία και το μέλλον καλείται να τις παραγράψει. Εύχομαι αυτό το δείγμα γραφής που υπήρξε, ως δείγμα κουλτούρας και συνεργασίας πολιτικών δυνάμεων, με διαφορετικές αφετηρίες, η ελληνική κοινωνία να το αποδεχθεί και να αποζητήσει την ενίσχυση, κάθε φορά, αυτών των κυβερνήσεων συνεργασίας. Ο καθένας κρίνεται».

Ο βουρκωμένος Αντώνης Μανιτάκης

Βουρκωμένος αλλά και με παράπονα και καρφιά άφησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Αντώνης Μανιτάκης. Παραδίδοντας το υπουργείο, άφησε αιχμές για την τρόικα και εξήγησε γιατί το πρόγραμμα αποχωρήσεων δεν υλοποιήθηκε. Ενώ ζήτησε από το νέο υπουργό να μην γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.

«Ήμουν στόχος»

Με αιχμές για τη συνεργασία που είχε με την πρώην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αποχώρησε η Φωτεινή Σκοπούλη. «Δεν μπορώ να πω ότι είχα την καλύτερη συνεργασία με τους συναδέλφους μου. Σκεφτόμουνα και έπραττα διαφορετικά». Τόνισε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει αν ενδιαφερόμαστε για την επιβίωση των συντεχνιών.

Ιδιαίτερα φορτισμένος συναισθηματικά αποχώρησε από το υπουργείο Υγείας ο Μάριος Σαλμάς.

Πικρία Κ. Τζαβάρα κατά την αποχώρηση

Την πικρία του για την αντικατάστασή του άφησε να φανεί ο Κώστας Τζαβάρας, κατά την τελετή παραλαβής του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο. Όταν ο νέος υπουργός απευθυνόμενος στον κ. Τζαβάρα είπε «ξέρω ότι η προσωπική σου διαδρομή δεν συνδέεται ούτε με αξιώματα ούτε με επίσημες ιδιότητες» ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Αυτό πρέπει να το ξέρει και ο πρόεδρος προφανώς».

Παρέδωσε σε Ανδριανό με αιχμές ο Ιωαννίδης

Συγκινημένος ήταν ο πρώην –πλέον- υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υφυπουργείου στον Γιάννη Ανδριανό. Όταν ολοκληρώθηκε η εγκωμιαστική ομιλία προς το πρόσωπο του από τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, που εξέφρασε το θαυμασμό του για τη διαδρομή του Ιωαννίδη τόσο στον αθλητισμό όσο και στην πολιτική, ο «ξανθός» πήρε το λόγο και είπε: «Στα μνημόσυνα λένε πολύ καλά λόγια».

Παράλληλα, όμως, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να προσαρτήσει τον αθλητισμό και πάλι στο υπουργείο Πολιτισμού και να το διαχωρίσει από το υπουργείο Παιδείας που βρισκόταν εδώ και ένα χρόνο: «Δεν μπορώ να καταλάβω. Πέρυσι ο αθλητισμός ήρθε στο Παιδείας και φέτος θα επιστρέψει στο Πολιτισμού. Πριν από λίγες μέρες φτιάξαμε το νέο οργανόγραμμα. Τώρα μπαίνουμε πάλι σε περιπέτειες. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι στο Παιδείας για να βγαίνουν τα προγράμματα του σχολικού αθλητισμού».

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ