Αποστολάκης για Φλώρο: Εγώ αν δεν είχα καθαρές απαντήσεις, θα είχα παραιτηθεί

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τα δημοσιεύματα που αφορούν στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, μίλησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.

Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος: Ο μακροβιότερος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Τι δηλώνει

«Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων διαχειρίζονται θέματα υψίστης ασφαλείας και έχουν στα χέρια τους το σοβαρότερο κομμάτι της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας. Εάν δεν τους εμπιστευόμαστε για κάποιον λόγο ή έχουμε ανησυχίες, δεν χρειάζεται ούτε να τους παρακολουθούμε ούτε τίποτα… ζητάμε την παραίτησή τους. Είναι πάρα πολύ απλό. Κανείς από τους αρχηγούς που ξέρω δεν θα πει όχι, αν ζητήσει την παραίτησή του ο πρωθυπουργός», ανέφερε ο κ. Αποστολάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica.

«Δεν βγήκε κάποιος ξεκάθαρα να πει, όχι δεν παρακολουθείται ή ναι παρακολουθείται για αυτό τον λόγο, δεν βρέθηκε τίποτα. Δεν μπορεί να έχει τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ σε ομηρία και να υπάρχει γύρω του ένα συννεφάκι με όλα αυτά τα ερωτήματα», σημείωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης σχετικά με το ζήτημα της παρακολούθησης του Κωνσταντίνου Φλώρου.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι αν ο ίδιος ήταν στη θέση του, θα είχε παραιτηθεί.  Συγκεκριμένα, ερωτηθείς τι θα έκανε εκείνος εάν μάθαινε ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ, απάντησε: «Καταρχάς θα ήξερα ότι δεν έχω κάνει καλά τη δουλειά μου, ότι κάτι δεν πάει καλά, και θα έπρεπε να το έχω πάρει χαμπάρι». Ενώ στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε αν θα το σκεφτόταν πολύ για να παραιτηθεί είπε: «Νομίζω ότι αν δεν είχα καθαρές απαντήσεις, δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να είμαι αρχηγός», ανέφερε.

«Το να παρακολουθείται το στράτευμα και να μην εμπιστεύεσαι το στράτευμα και τους αρχηγούς του είναι “βόμβα”. Μια πολύ άσχημη κατάσταση» είπε ακόμη ο Ευάγγελος Αποστολάκης και συμπλήρωσε: «Πρέπει να ξεκαθαρίσει η ιστορία με τον αρχηγό ΓΕΘΑ από την κυβέρνηση. Να βγει και να ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει. Διαφορετικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι υπό ομηρία και δεν νομίζω ότι και εκείνος πρέπει να νιώθει πολύ άνετα».

«Δεν είναι καθόλου καλή εικόνα και στους απέναντι (σ.σ η Τουρκία), πιθανώς να τρίβουν και τα χέρια τους», κατέληξε ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ