Απόψε στη Βουλή η “καυτή” συζήτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται απόψε στη Βουλή καθώς έχει προγραμματιστεί η συζήτηση επίκαιρης επερώτησης για το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και ακόμη 73 βουλευτές του κόμματος.

Η ΝΔ ασκεί κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για τους οποίους αναφέρει ότι «έφεραν το τραπεζικό σύστημα αντιμέτωπο με τεράστιους κινδύνους», κινδύνους που διογκώθηκαν μετά την τραπεζική αργία και τους κεφαλαιακούς περιορισμούς.

Ειδικά για το σκέλος της ανακεφαλαιοποίησης, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών συνδέονται με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στην οικονομία το 2015 και υπογραμμίζουν ότι το αποτέλεσμα της ανακεφαλαιοποίησης είναι εξαιρετικά δυσμενές για τη χώρα, παρά την αποφυγή του κουρέματος των καταθέσεων.

Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρονται επίσης στον κίνδυνο αφελληνισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων, «αφού το μεγαλύτερο μέρος του μετοχικού τους κεφαλαίου έχει περιέλθει στα χέρια ξένων ιδιωτών επενδυτών και hedge funds».

Στο επίκεντρο της αποψινής συζήτησης στη Βουλή αναμένεται να βρεθoύν η τύχη υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και τα κόκκινα δάνεια. 

Διαβάστε επίσης

Με τους αγρότες θα συναντηθεί ο Θεοδωράκης

Τα tweets του Τσίπρα για τη συνάντηση με τους αγρότες – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ