Αποκαλύψεις “φωτιά” από τον Τζαβάρα στην Επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Σε μια καταγγελία “φωτιά” προέβη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, λέγοντας πως στην αίθουσα βρίσκονται δικηγόροι που έχουν υπογράψει προσβλητικά για το δικηγορικό λειτούργημα συμφωνητικά με τους δικαιούχους των αποζημιώσεων.

“Έπεσε στα χέρια μου εργολαβικό δίκης το οποίο έχουν υπογράψει δικηγόροι με τους δικαιούχους της χρηματικής ικανοποίησης που διεκδικείται εξαιτίας των θανατώσεων των συγγενών τους. Μεταξύ των όρων που διάβασα είναι ένα ποσοστό 20-30 %…, όμως υπάρχουν και δύο όροι που με κάνουν να αγανακτώ.Ο ένας είναι ότι ο δικηγόρος δικαιούται και το ποσοστό των οφειλομένων τόκων και δεύτερον δικαιούται να υπολογίσει το αναλογικό δικαίωμα στο οποίο ανέρχεται η αμοιβή του όχι επί του ποσού που τελικώς θα εισπραχθεί αλλά επί του διεκδικουμένου με την αγωγή ποσού. Αναφέρει μάλιστα ότι ακόμα και σε συμβιβασμό διακρατικό ή όποιο άλλο ο δικηγόρος δικαιούται να πάρει αυτή την αμοιβή” είπε ο κ. Τζαβάρας.

“Σέβομαι το δικηγορικό λειτούργημα αλλά δεν αισθάνομαι και τόσο άνετα όταν σε αυτή εδώ την επιτροπή συμμετέχουν και παρίστανται” πρόσθεσε, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να κάνει λόγο για “βόμβα”. 

“Θέλω να ερωτηθεί ο παριστάμενος συνάδελφος εκ μέρων των δικηγόρων αν τα εργολαβικά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αν αυτοί που τα έχουν υπογράψει εκπροσωπούνται μέσω του συναδέλφου που είναι εδώ”, συνέχισε ο κ. Τζαβάρας. 

“Θέτετε ένα ζήτημα που αγνοώ. Πρέπει να διακρίνουμε τους ρόλους και τις θέσεις. Η επιτροπή συνεδριάζει με τα μέλη της και είναι ανοιχτή σε όλους θέλουν να την παρακολουθήσουν. Να επιφυλαχθούμε επί αυτού του θέματος, να το εξετάσουμε και να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε” απάντησε η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Με ποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε κόντρα η Κωνσταντοπούλου – ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση στην Επιτροπή – “Δεν είμαστε πρόβατα” είπε ο Κυριαζίδης στην Κωνσταντοπούλου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ