Από τις ΗΠΑ… στην Αθήνα το Συνέδριο Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ 2023 – ΒΙΝΤΕΟ

Για πρώτη φορά διεξάγεται εκτός ΗΠΑ το Συνέδριο Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ κι επιλογή για την απόφαση – σταθμό είναι να διοργανωθεί για την Αθήνα κι αυτό αποτελεί αδιαμφισβήτητα μεγάλη επιτυχία του ΓΕΕΘΑ.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από την Τρίτη 12 έως την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα το Συνέδριο Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ 2023 – NATO Training Technology Conference (NTTC) 2023 με θέμα «Training for a Complex World: Innovation, Resilience and Interoperability».

Το NTTC διεξάγεται σε ετήσια βάση υπό την αιγίδα της Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ (NATO Allied Command Transformation – ACT), και φέτος για πρώτη φορά θα λάβει χώρα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών με συνδιοργανωτή το ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr πρόκειται για μία πρωτοβουλία που οραματίστηκε κι έτρεξε ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος και κατάφερε να φέρει στην Αθήνα το NTTC, στην πρώτη ιστορικά φορά που θα διοργανωθεί εκτός ΗΠΑ. Κι αυτό έχει μεγάλη σημασία, διότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα διεξαγόταν στην Βιρτζίνια.

Βεβαίως, σε αυτό έχει συντελέσει τα μέγιστα η αναβαθμισμένη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας των δύο χωρών και η εδραίωση της παρουσίας με άμεσες επενδύσεις σε Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα και Βόλο.

Στόχος του Συνεδρίου Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ είναι η προώθηση ανταλλαγής γνώσεων, η συνεργασία και η ανάδειξη των ευκαιριών δικτύωσης για την ενίσχυση των δυνατοτήτων συλλογικής εκπαίδευσης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Οι συμμετέχοντες θα βουτήξουν στον κόσμο των τεχνολογιών εκπαίδευσης αιχμής και στη διαμόρφωση του μέλλοντος του εκπαιδευτικού τοπίου του ΝΑΤΟ.

Σε διάστημα τριών ημερών, εκπρόσωποι από τον ακαδημαϊκό χώρο, τη βιομηχανία και τις Ένοπλες Δυνάμεις εξερευνούν πώς οι σύγχρονες και αναδυόμενες τεχνολογίες εκπαίδευσης μπορούν να προσθέσουν αξία στην Εκπαίδευση και την Λειτουργία του ΝΑΤΟ.

Πέρυσι, η Διάσκεψη Τεχνολογίας Εκπαίδευσης ΝΑΤΟ 2022 συνέδεσε με επιτυχία τους παίκτες και τους ενδιαφερόμενους της σκηνής της ψηφιακής μάθησης με τις αυριανές προκλήσεις για το περιβάλλον ασφαλείας του ΝΑΤΟ. Η επιχειρησιακή ετοιμότητα ως στόχος συνδέει διαφορετικούς τομείς εξειδίκευσης. Προκειμένου να επιτευχθούν συνέργειες και αποτελέσματα ευνοϊκά για το ΝΑΤΟ, η διάσκεψη παρείχε τον απαραίτητο φυσικό και ψυχικό χώρο για καινοτομία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, η λειτουργική ολοκλήρωση και εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας εκμάθησης, ιδιαίτερα της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας / εικονικής πραγματικότητας και του Metaverse ήταν τα βασικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν διεξοδικά από τους συμμετέχοντες. Επιπλέον, οι γνώσεις που αποκτήθηκαν εμβαθύνθηκαν σε πολλά εργαστήρια, μεταξύ άλλων ένα σχετικά με την επιχειρησιακή ετοιμότητα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης και ένα άλλο σχετικά με τα σχέδια eLearning.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ