Από τη χούντα στην…Χρυσή Αυγή

Στον έμπιστο κύκλο του Γεωργίου Παπαδόπουλου άνηκε ο Ηλίας Παππάς ο οποίος τοποθετήθηκε στην τελευταία και τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, ενώ ο γιος του Χρήστος Παππάς βουλευτής Επικρατείας είναι στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου.Ο Χρήστος Παππάς εμφανίστηκε στο πλευρό του Νίκου Μιχαλολιάκου αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος διατηρεί κατάστημα ιδών οικιακού εξοπλισμού  στα Γιάννενα, όπως αναφέρει ο ίδιος στο προσωπικό του ιστολόγιο προέρχεται από οικογένειες που έδωσαν στην Ελλάδα ιερείς και στρατιωτικούς.Στο βιογραφικό του επισημαίνεται ότι “Πατέρας του είναι ο μαχητής αντιστράτηγος Π/Β Ηλίας Χ. Παππάς, στενός συνεργάτης του Γεωργίου Παπαδοπούλου”.Στο ιστολόγιό του επίσης υπάρχει ανάρτηση η οποία αναφέρεται στον πατέρα του Αντιστράτηγο Π/Β ε.α. Ηλία Παππά.Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο βιογραφικό του, “ως Ταγματάρχης Π/Β είχε ενεργό συμμετοχή στην στρατιωτική επέμβαση του 1967. Τη νύχτα της 20ης προς 21η  Απριλίου 1967 υπηρετών στο 2οΕπιτελικό Γραφείο του ΓΕΣ ήταν στον έμπιστο κύκλο του Γεωργίου Παπαδοπούλου στον οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος”. Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει για την πορεία του:“Tο Μάιο του 1948 εξήλθε της Σχολής με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού και μετετέθη στην πρώτη γραμμή της μάχης. Η Τάξις του 1948 μετράει τις μεγαλύτερες απώλειες σε πεσόντες αξιωματικούς κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου.

Τον Ιανουάριο του 1949 τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της μάχης της Ναούσης που υπερασπίστηκε γενναία ως διμοιρίτης διλοχίας του Εθνικού Στρατού κυκλωμένης από δυο ταξιαρχίες των συμμοριτών. Με τη λήξη του πολέμου εισήλθε στην Σχολή Πυροβολικού στο Μεγάλο Πεύκο. Εκεί συνεδέθη με φιλία και βαθειά αλληλοεκτίμηση με τον Ταγματάρχη, τότε, Γεώργιο Παπαδόπουλο, μετέπειτα ηγέτη της 21ης Απριλίου. Στην στρατιωτική του σταδιοδρομία αποφοίτησε ευδοκίμως από όλα τα στρατιωτικά σχολεία καθώς και από τις Σχολές Πολέμου και Εθνικής Αμύνης.Ως Ταγματάρχης Π/Β είχε ενεργό συμμετοχή στην στρατιωτική επέμβαση του 1967. Τη νύχτα της 20ης προς 21η Απριλίου 1967 υπηρετών στο 2ο Επιτελικό Γραφείο του ΓΕΣ ήταν στον έμπιστο κύκλο του Γεωργίου Παπαδοπούλου στον οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος. Διορίσθηκε κυβερνητικός επίτροπος στην Τράπεζα της Ελλάδος.Κατά την διάρκεια της 21ης Απριλίου κατείχε νευραλγικές θέσεις όπως δ/ντης του 2ου Γραφείου του Γ΄ Σώματος Στρατού.Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα ευδοκίμου υπηρεσίας καθώς και με πολεμικούς σταυρούς για την πολεμική του δράση”.Τον Ιανουάριο του 1975 μηνύθηκε μαζί με άλλους συναδέλφους του από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ δικηγόρο Ευάγγελο Γιαννόπουλο επί εσχάτη προδοσία. Τελικώς δεν προσήχθη σε δίκη μαζί με πολλούς άλλους μηνυθέντες αξιωματικούς μετά τις δικονομικές διεργασίες της κυβερνήσεως Καραμανλή για τη σωτηρία του Φαίδωνα Γκιζίκη.Τον Μάρτιο του 1975 αποστρατεύτηκε στο πλαίσιο της αποχουντοποίησης μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους του, με τον βαθμό ον έφερε κατά την ανακοίνωση των εκτάκτων κρίσεων (εκκαθαρίσεων).Συμμετείχε στον πολιτικό αγώνα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από τα πρώιμα χρόνια του κινήματός μας.

Μετά από πολυετή νομικό αγώνα το 2005 του αποδόθηκε από το ΣΑΓΕ ο βαθμός του Αντιστρατήγου ε.α.Αποτελεί λαμπρό παράδειγμα του ότι η ιδέα του Εθνικισμού είναι η νιότη του κόσμου. Σε ηλικία 88 ετών παραμένει πιστός και ανιδιοτελής στην πίστη της νιότης”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ