Απίστευτοι διάλογοι στη Βουλή

Απίστευτοι διάλογοι στη Βουλή

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Με διαλόγους που δεν τιμούν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής συνεχίζεται η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται αύριο το βράδυ.

Φράσεις περί «προδοτών», «γουναράδικων», «καθαρίσματος της Αθήνας» και «κομμάτων που συνδέονται με την τρομοκρατία» έδωσαν τον τόνο.

Η αρχή έγινε εκτός μικροφώνου, όταν διεκόπη ο Ιορδάνης Τζαμτζής από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων που διαμαρτυρόταν εντόνως κατά τη συζήτηση επί της αντισυνταγματικότητας διατάξεων του πολυνομοσχεδίου. «Κάτσε κάτω … εσύ διορίστηκες με το ΠΑΣΟΚ στο Δημόσιο και τώρα μιλάς;», απάντησε ο κ.Τζαμτζής, για να λάβει την απάντηση της κ.Μακρή, «θα σας κρεμάσουμε όλους». Στα διάφορα …κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ αναφερόμενος στις διανοητικές ικανότητες της συναδέλφου του, εκείνη απάντησε «τιμή μου να με βρίζουν προδότες», προκαλώντας πια την αντίδραση του προεδρεύοντος Γιάννη Τραγάκη που την προειδοποίησε ότι θα την ανακαλέσει στην τάξη.

Το παζλ των ύβρεων όμως δεν σταμάτησε εκεί. Για κοινοβούλιο που συνιστά την «καταστροφή» της κοινωνίας, μίλησε ο Ηλίας Κασιδιάρης από την Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για «καραγκιόζηδες και κατάπτυστους νόμους», προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, που κάλεσε το προεδρείο να επιληφθεί του θέματος. Στο ίδιο μοτίβο, αν θα πρέπει να κληθεί κάποιος από την Χρυσή Αυγή για να επιβάλει την τάξη στην αίθουσα, ρώτησε ο Ηλίας Παναγιώταρος.

 

Πηγή: real.gr 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ