Απειλεί με αποχώρηση ο Άκης

Απειλεί με αποχώρηση ο Άκης

Με αποχώρηση ακόμη και από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων φαίνεται ότι απειλεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη δίκη για την υπόθεση με τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα που συνεχίζεται σήμερα για ένατη ημέρα.

Κατά την έξοδό του από το δικαστήριο ο πρώην υπουργός απέφυγε να απαντήσει σε δημοσιογράφους εάν σκοπεύει να αποχωρήσει. Παράγοντες της δίκης, όμως, άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν τελικά δεν κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος να αποχωρήσει μαζί με τους δικηγόρους του από τη δίκη.

Ο πρώην υπουργός επιμένει στην υπερασπιστική τακτική που έχει χαράξει από την πρώτη ημέρα, δηλαδή ότι η δίκη του είναι κατ’ ουσία πολιτική και θα πρέπει να κληθούν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου. Η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου ζήτησε χθες να κληθεί να καταθέσει άμεσα ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, διότι επιμένει ότι η δίκη δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς τα μέλη του ΚΥΣΕΑ.

Το δικαστήριο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθούν ως μάρτυρες πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ, αν και επισήμανε ότι η διαδικασία βρίσκεται ακόμη στην αρχή.

Ο διάλογος με τους δικαστές:

Συνήγορος Τσοχατζόπουλου: Εάν δεν έρθει ο πρώην πρωθυπουργός είναι αδύνατο να συνεχίσει αυτή τη διαδικασία η υπεράσπιση. Τα δικαιώματα του κατηγορουμένου έχουν πληγεί βαθύτατα. Έχουμε την εντύπωση ότι εδώ ψάχνουμε για εξιλαστήριο θύμα. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος δεν μπορεί να καθαρίσει όλη την πολιτική σκηνή.

Εισαγγελέας Αδειλίνη: Η δίκη είναι ακόμη στην αρχή, κ. συνήγορε. Μην αδημονείτε.

Εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος: Φρονώ ότι πρώτα πρέπει να εξεταστούν οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου και εάν κριθεί, τότε να έρθουν κάποιοι από το ΚΥΣΕΑ, όχι όμως πολιτικά πρόσωπα. Εδώ, κύριοι κατηγορούμενοι κατηγορείστε για ποινικά αδικήματα που τιμωρούνται με ποινές καθείρξεως. Όχι για πολιτικά αδικήματα. Η δίκη αυτή δεν είναι πολιτική.

Συνήγορος Τσοχατζόπουλου: Εγώ θα διαφωνώ μέχρι τέλους με τον κ. εισαγγελέα. Αυτή η δίκη είναι πολιτική. Και πρέπει να την ξεκινήσουμε από την ουσία και όχι από την ουρά.

Την ίδια στιγμή χθες υπήρξε παρέμβαση και του κατηγορούμενου και πρώην γ.γ. Εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκου που έδωσε στοιχεία για τις συμβάσεις. Ο Γιάννης Σμπώκος ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα είχαν ληφθεί πριν ο ίδιος βάλει την υπογραφή του στις συμβάσεις.

Την ίδια στιγμή, το δικαστήριο έλαβε νέα έγγραφα από τον ανακριτή για την υπόθεση, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατηγορούμενων.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ