ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής

Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, των Βρυξελλών.

Όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των προέδρων, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου.

Η πρόταση αυτή τέθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και υποστηρίχθηκε με 10 ψήφους. Επτά ψήφισαν κατά και δύο παρών(οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ) οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι ακολουθεί τις ίδιες απαράδεκτες κοινοβουλευτικές διαδικασίες που ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε. Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν εκτός από τον κ. Φίλη, οι βουλευτές από την ΝΔ, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Ζερδελής είχε εισηγηθεί να αρχίσει αύριο το πρωί η συζήτηση του νομοσχεδίου ωστόσο η πρόταση αυτή είχε μόνο την θετική ψήφο της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Το ΚΚΕ όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, Θανάσης Παφίλης, θα καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία και επί της αρχής και επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

Το πολιτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στους βουλευτές της συγκυβέρνησης, που έχουν εκφράσει ενστάσεις ή διαφωνίες, για τη στάση που θα κρατήσουν τελικά κατά την ψηφοφορία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ