Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί – Ο διάλογος Μητσοτάκη με δημοσιογράφους – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης, μετά τον «μίνι» ανασχηματισμό.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (4/1) στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, που ανακοινώθηκαν χθες, αφορούν τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη (νέος υπουργός αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και υφυπουργός ο Ανδρέας Νικολακόπουλος), Υγείας (νέος υπουργός αναλαμβάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης), Εργασίας (νέα υπουργός αναλαμβάνει η Δόμνα Μιχαηλίδου) και το Υπουργείο Παιδείας (νέα υφυπουργός η Ιωάννα Λυτρίβη).

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναλαμβάνει και την θέση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ.

Δείτε βίντεο:

Ο διάλογος Μητσοτάκη με τους δημοσιογράφους για τον ανασχηματισμό

Κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας των νέων υπουργών στο προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός ευρύτερου ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Σε συνομιλία με δημοσιογράφους που αστειευόμενοι τον ρώτησαν αν θα κάνει ανασχηματισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν έχει άλλο. Αυτό ήταν. Το χάσατε».

Αστειεύτηκε και για το γεγονός ότι λαμβάνει αποφάσεις όταν βρίσκεται στο βουνό. «Όταν ξαναπάω στο βουνό» σχολίασε με νόημα ο πρωθυπουργός. Τότε οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν: «Το Νταβός πιάνεται;». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά, λέγοντας: «Όχι, το εξωτερικό δεν μετράει, μόνο τα εγχώρια».

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε ερώτηση και όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να προωθήσει η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια;» ρωτήθηκε σχετικά.

«Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ