Απάντηση Βαρβιτσιώτη για το Predator στο Σουδάν – Τι είπε στον Realfm 97,8

Η κατάσταση που επικρατεί στο Σουδάν είναι εξαιρετικά δύσκολη, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, σημειώνοντας ότι δεν φαίνεται να έχει επιτευχθεί εκεχειρία.

Κατρούγκαλος: «Έστειλε η κυβέρνηση της ΝΔ το Predator στο Σουδάν;»

«Το πρώτο μέλημά μας είναι πώς θα απεγκλωβίσουμε με ασφάλεια τους πολίτες μας», είπε στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στους 150 Έλληνες που βρίσκονται στο Σουδάν μαζί με αρκετούς ευρωπαίους πολίτες, τους οποίους η ΕΕ προσπαθεί να απεγκλωβίσει. «Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω ότι είναι εύκολο να προσγειωθεί και να απογειωθεί κάποιο αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ. Φαίνεται ότι αυτό μάλλον είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Κατσανιώτης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, με την υπηρεσία Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ του κ. Μπορέλ για να μπορέσουμε να δούμε πώς θα γίνει αυτή η επιχείρηση».

Ερωτηθείς σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενη εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, ο κ. Βαρβιτσιώτης απάντησε: «προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γεννήσει θέματα που δεν υπάρχουν. Η άδεια εξαγωγής που δόθηκε στο Predator και στο Σουδάν δεν έχει καμία σχέση με τον εμφύλιο. Ο εμφύλιος δεν προκλήθηκε απ’ αυτό» και διευκρίνισε πως «απ’ ότι είναι σε γνώση μου από τον Τύπο, διότι δεν είμαι και αρμόδιος να υπογράφω τέτοιου είδους αποφάσεις, απ’ αυτά που έχουν ήδη φανεί στον Τύπο φαίνεται ότι έχει υπάρξει εξαγωγή στο Σουδάν».

Απαντώντας στη δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε: «μάλλον δεν έχει υπόψη του τον τρόπο με τον οποίο έχει λειτουργήσει τα τελευταία 30 χρόνια το Σουδάν μέσα από αλλεπάλληλες δικτατορίες, τον ρόλο που έχουν παίξει οι ισλαμικές οργανώσεις, αλλά και τον ρόλο που έχουν παίξει και οι ρωσικές οργανώσεις στη συγκεκριμένη χώρα, προσπαθώντας να σφετεριστούν την εξουσία».

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε και στην καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για μία ποινική υπόθεση. «Οι ατομικές πράξεις των πολιτικών προσώπων χαρακτηρίζουν τους ίδιους, αυτή είναι μία αρχή που πάντα πρέπει να τηρούμε στην πολιτική, αλλά δυστυχώς έχει καταστρατηγηθεί τα τελευταία χρόνια», είπε και ανέφερε ως παράδειγμα την υπόθεση Λιγνάδη. «Εγώ δεν χαρακτηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα βιαστών, επειδή ο κ. Γεωργούλης κατηγορείται για βιασμό», πρόσθεσε. Τόνισε, δε, ότι υπάρχει ένα θέμα για το τι γνώριζαν από τον ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα και αν είχαν κάνει ενέργειες για την διακρίβωση της αλήθειας, μετά τις φήμες που είχαν ακούσει για τον Αλέξη Γεωργούλη.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ