Απάντηση του ΥΠΕΞ στον Κροάτη πρόεδρο: Δηλώσεις που στρεβλώνουν την πραγματικότητα δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία

«Από την πρώτη στιγμή, οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κροατίας βρίσκονται σε επικοινωνία για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την τραγική δολοφονία του Έλληνα φιλάθλου», στη Νέα Φιλαδέλφεια, απάντησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Στράτος Ευθυμίου, ερωτηθείς για τις σημερινές, επιθετικές  δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας.

«Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου. Με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων όσων βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά. Η δε ελληνική Πολιτεία πάντοτε εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ακεραιότητα όσων βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα», συνέχισε ο κ. Ευθυμίου και κατέληξε:

«Οποιεσδήποτε δηλώσεις που στρεβλώνουν την πραγματικότητα δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς, δήλωσε σήμερα πως οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι έφτασαν στην Νέα Φιλαδέλφεια και προκάλεσαν τα αιματηρά επεισόδια , με αποτέλεσμα την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή,  είναι παγιδευμένοι, λες και είναι αιχμάλωτοι πολέμου. «Τους συμπεριφέρονται σαν παράσιτα. Η αντιμετώπισή τους από τις ελληνικές αρχές δεν έχει καμία σχέση με τον νόμο, τη δημοκρατία και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν ήμουν ο πρωθυπουργός, θα σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω. Δεν είναι απλό. Μοιάζει με τον νόμο του πολέμου. Τους συμπεριφέρονται σαν αιχμάλωτη μονάδα».

Δεν φαίνεται όμως να σταμάτησε εκεί, ο Ζόραν Μιλάνοβιτς,  αλλά ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους λέγοντας πως οι αρχές προχώρησαν σε «πέντε μέρες κράτησης των οπαδών χωρίς εξήγηση. Δεν μπόρεσαν οι ελληνικές αρχές να βρουν ποιος είναι ο υπεύθυνος και για αυτό τους προφυλάκισαν όλους, και τους σκόρπισαν σε όλη την Ελλάδα, ώστε να τους χτυπήσουν και να τους βιάσουν!».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ