Απάντηση του Παρασκευόπουλου στον Κουμουτσάκο

Στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο και τις δηλώσεις του περί κρίσης στη Δικαιοσύνη και αδιαφορίας του αρμόδιου Υπουργού, απάντησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε χθες τον αρμόδιο υπουργό ότι εξακολουθεί να παρακολουθεί απαθής και αμέτοχος τη χειρότερη διοικητική κρίση και τον κάλεσε να διαλύσει τις σκιές. «Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να παραμένει υπό ομηρία. Η κυβέρνηση κατόρθωσε να διαλύσει και τη Δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος σε σημερινή του δήλωση επισημαίνει:

«Ο κ. Κουμουτσάκος καλεί τον Υπουργό Δ.Δ.Α.Δ. να επισπεύσει τη διερεύνηση καταγγελιών που συνθέτουν τη “χειρότερη διοικητική κρίση που έχει γνωρίσει η Δικαιοσύνη”. Ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος όμως αγνοεί την ίδια στιγμή πλήρως τα ακόλουθα:

α) Αν ο Υ.Δ.Δ.Α.Δ. έχει ήδη σπεύσει, ασκώντας τις κατά το Σύνταγμα (λιγοστές, και ορθώς) αρμοδιότητές του.

β) Ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες είναι μυστικές και επομένως η έλλειψη σχετικών πληροφοριών δεν παρέχει μήνυμα αδράνειας.

γ) Ότι, κατά το Σύνταγμα, η Δικαιοσύνη είναι χωριστή λειτουργία και οι δυνατότητες παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας είναι αυστηρά οριοθετημένες.

δ) Ότι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης στη συντριπτική τους πλειονότητα σήμερα (όπως άλλωστε και στο παρελθόν, παρά τις αποκαλύψεις περί “παραδικαστικών σκανδάλων” κλπ.) εκτελούν ευσυνείδητα το έργο τους.

ε) Ότι η -για μικροκομματικούς λόγους- καταστροφολογία του εκπροσώπου Τύπου της μείζονος αντιπολίτευσης συμβάλλει στη δημιουργία της παραμορφωμένης εικόνας μιας σπαρασσόμενης Δικαιοσύνης, εικόνας βλαβερής για την κοινωνία και τους θεσμούς.»

Διαβάστε επίσης:

Χρυσόγονος: Το ταμείο αποτελεί de facto μείωση της εθνικής κυριαρχίας

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνώ με τον Καμμένο για τον ΦΠΑ στα νησιά – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ