Απάντηση στην Τουρκία: “Οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο”

Οι νέες προκλήσεις της Τουρκίας δεν έμειναν αναπάντητες με διπλωματικές πηγές να επισημαίνουν πως οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι «αναφορικά με πρόσφατες αιτιάσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνεται ότι οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστές και αποδεκτές από τους εταίρους και συμμάχους μας, οι οποίοι αναγνωρίζουν τον ρόλο της χώρας μας ως πόλο ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η Τουρκία εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Ελλάδα, με αφορμή το ηχηρό μήνυμα που έστειλε σήμερα η Γερμανία ότι «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η αμφισβήτηση της κυριαρχίας κρατών – μελών της ΕΕ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, απαντώντας σε ερώτηση, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και ότι «είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί μεγαλύτερο εναέριο χώρο από τα χωρικά της ύδατα». Επίσης τόνισε είναι «είναι απαράδεκτο η Γερμανία να πέφτει στην παγίδα πρόκλησης της Ελλάδας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ