Απάντηση Δένδια στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση Δένδια στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην κοινή δήλωση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου και κ. Δ. Στρατούλη, σχετικά με τις προσαγωγές των μαθητών από την μαθητική συγκέντρωση στα προπύλαια.

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί τις δηλώσεις των δύο βουλευτών του, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «αυταρχική ενέργεια» τις συλλήψεις όσων επιτέθηκαν σήμερα στις αστυνομικές δυνάμεις! Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα συνεχίσει να εκτελεί το Συνταγματικό του καθήκον και να περιφρουρεί τη δημοκρατική νομιμότητα, υλοποιώντας τη σαφή εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να πέσουν οι κουκούλες».

Παράλληλα, η απάντηση του Υπουργείου, αναφέρει πως «είναι προφανές ότι η αλλαγή τακτικής της Ελληνικής Αστυνομίας από τον Ιούνιο του 2012, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την περιφρούρηση του δημόσιου χώρου της πρωτεύουσας και την προστασία της περιουσίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών, δεν αρέσει σε ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα πρέπει όμως η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει: Είναι υπέρ της νομιμότητας ή υπέρ των επίδοξων καταστροφέων; Είναι υπέρ της ειρηνικής διαμαρτυρίας ή υπέρ της λεηλασίας; Για ποιο λόγο η επιβολή του Νόμου εις βάρος όσων πετούν πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις θεωρείται συλλήβδην αυταρχική ενέργεια; Είναι ώρα να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αναλαμβάνει τις θεσμικές ευθύνες του, απομονώνοντας και καταδικάζοντας τις εκτός λογικής κραυγές βουλευτών του», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.  

 

Πηγή ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ