Αντώναρος στον Realfm 97,8: Πολιτικό απολειφάδι το ΠΑΣΟΚ – Γιατί αποφάσισα να δεχθώ την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα

Ο Ευάγγελος Αντώναρος μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για την απόφασή του να κατέβει ως υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

«Όποιος με έχει παρακολουθήσει σε όλη μου την διαδρομή την πολιτική, κυρίως στα τελευταία χρόνια θα έχει διαπιστώσει ότι οι θέσεις μου είναι στερεές και αμετακίνητες. Εγώ είμαι άνθρωπος του κέντρου, δεν το έκρυψα ποτέ, άλλωστε έτσι με αναγνώριζε και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής και βεβαίως έχετε απόλυτο δίκιο όταν λέτε για το δημοψήφισμα, η θέση μου είναι ξεκάθαρη, ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και αυτό το επιβεβαίωσε και ο Αλέξης Τσίπρας με τις δεύτερες εκλογές που έγιναν λίγο μετά από αυτό το δημοψήφισμα, το οποίο είχε δυσάρεστη για μένα έκβαση, αλλά οδήγησε στην οριστικοποίηση, πλέον, της παραμονής της χώρας μας εκεί που πρέπει να ανήκει, στην μεγάλη οικογένεια των ευρωπαϊκών χωρών», είπε αρχικά.

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάει η χώρα μπροστά, χωρίς να μένουν οι πολλοί, οι πάρα πολλοί πίσω και έχω τη βεβαιότητα, το έχω πει άλλωστε και πολύ πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλάβει την πρωθυπουργία, από τη μέρα που ανέλαβε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν έχει τις ικανότητες, δυστυχώς επειδή τον ξέρω, το λέω αυτό μετά γνώσεως προσωπικής, δεν έχει τη δυνατότητα να βγάλει τη χώρα από αυτό το αδιέξοδο» τόνισε ο κ. Αντώναρος.

«Φτάσαμε λοιπόν στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Μου έγινε πρόταση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, το σκέφτηκα και αποφάσισα θετικά. Πρέπει να συστρατευτώ, έτσι το βλέπω, να συνεργαστώ, να πάω μαζί, με όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν να φέρουν τη χώρα ξανά πίσω σε εκείνο που για μένα είναι σημαντικό, τη λειτουργία των θεσμών και της δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάζει τον μεσαίο χώρο» σχολίασε. Χρησιμοποίησε παράλληλα βαριές εκφράσεις για το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας το «πολιτικό απολειφάδι».

«Οι πολίτες έχουν ένα όπλο, την ψήφο. Έχω ήσυχη την συνείδησή μου, γιατί ξέρω τι είχαμε κάνει τότε. Ο Κώστας Καραμανλής είχε μιλήσει με όλους τους αρχηγός και τότε ο Γιώργος Παπανδρέου – αφού θέλουν αν το ακούσουν στο ΠΑΣΟΚ- βγήκε από εκείνη την συνάντηση με έτοιμο χαρτάκι, ήμουν μπροστά, το έβγαλε από την τσέπη του και στις νεραντζιές έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε εκλογές. Αντί να συναινέσει σε μια εθνική προσπάθεια» περιέγραψε.

«Σεβαστές οι απόψεις των μικρών κομμάτων, τα οποία δεν υποτιμώ. Αλλά τα μικρά κόμματα έχουν μια μεγάλη αγωνία, να περιφράξουν την εκλογική τους πελατεία, που είναι συγκεκριμένη» επεσήμανε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ