Αντώναρος: Μετά τις ευρωεκλογές η παρουσίαση της νέας πολιτικής κίνησης

Τις επόμενες ημέρες, και πάντως μετά τις ευρωεκλογές, θα παρουσιαστεί η νέα πολιτική κίνηση, που θα ανήκει στον χώρο του κέντρου και ειδικότερα της κεντροδεξιάς, όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Αντώναρος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Έχουμε όχι απλά στα σκαριά την πολιτική κίνηση, για την οποία συζητούμε, έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ, με ανθρώπους που προέρχονται τόσο από την πολιτική, όσο και από την κοινωνία», τόνισε ο κ. Αντώναρος για να διευκρινίσει ότι: «Θα είναι σαφώς στον χώρο του κέντρου, της κεντροδεξιάς, έχουμε ήδη ετοιμάσει μία διακήρυξη αρχών και θέσεων, που είναι σύντομη, δεν ξεπερνά τις δυο σελίδες, έχουμε και το όνομα της καινούριας κίνησης, έχουμε και το λογότυπο της καινούριας κίνησης και όταν είμαστε έτοιμοι -πιστεύω τις επόμενες μέρες μετά από τις ευρωεκλογές- θα μπορέσουμε αυτά να τα παρουσιάσουμε».

Για τη μη συμμετοχή στις ευρωεκλογές του, υπό σύσταση, νέου πολιτικού φορέα εξήγησε: «Η πρόθεσή μας ήταν να μετάσχουμε καταρχάς στις ευρωεκλογές με ένα ευρωψηφοδέλτιο ανεξάρτητο, αυτής της κατεύθυνσης. Η προσπάθεια, η οποία έγινε με πάρα πολλές συζητήσεις, ανταλλαγές απόψεων, για πάρα πολλούς λόγους δεν κατέληξε τελικά στο να γίνει πράξη. Δεν θέλω αυτή τη στιγμή, πριν από τις ευρωεκλογές, να θολώσουν κι άλλο τα νερά με εμφάνιση μιας κίνησης, που αυτή τη στιγμή στοχεύει βεβαίως στη συμμετοχή της στις εθνικές εκλογές, οι οποίες παίρνοντας υπόψη όσα έχει πει μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός, πρόκειται να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το φθινόπωρο. Άρα, υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι τότε να ξεδιπλώσουμε τα βήματα που έχουμε σκοπό να κάνουμε».

«Στα χρόνια της κρίσης», επισήμανε ο κ. Αντώναρος, «ο πολίτης δεν μετείχε ουσιαστικά στις βαριές αποφάσεις που πάρθηκαν». «Στη διακυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, από την οποία πάρθηκαν και τα πιο σκληρά μέτρα, μαζί με την κυβέρνηση Παπανδρέου προηγουμένως, τα σκληρά μέτρα δεν πάρθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, πάρθηκαν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες ήλθαν εκ των υστέρων για κύρωση στη Βουλή, αφού είχαν προκαλέσει δηλαδή νομικές και κοινωνικές συνέπειες, οι οποίες δεν μπορούσαν να ανατραπούν. Αυτά λοιπόν ο πολίτης μπορεί να μην τα ξέρει, μέσα στο πλαίσιο των ειδικών νομικών γνώσεων που έχουν κάποιοι από εμάς, αλλά τα αντιλαμβάνεται, τα καταλαβαίνει, τα αισθάνεται στην πλάτη του και θέλει να μην ξανασυμβούν στο μέλλον», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το διακύβευμα των ευρωεκλογών, παρατήρησε ότι «υπάρχει μία τάση για άνοδο των δυνάμεων εκείνων, οι οποίες είναι αντιδημοκρατικές, αντιευρωπαϊκές. Θέλουν μιαν Ευρώπη κλειστή- φρούριο, δυνάμεις οι οποίες είναι ακραίες δεξιές και έχουν περίεργα σχέδια» και «αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας και γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό όλες οι δυνάμεις που κινούνται στο δημοκρατικό συνταγματικό τόξο να έχουν αυτόν τον κοινό στόχο».

Αναφορικά με το εύρος της διαφοράς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, όπως αυτό καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις και τη δήλωσή του την Τρίτη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι «στα χέρια νεοδημοκρατών βρίσκεται από χθες το μεσημέρι δημοσκόπηση με ισχνό προβάδισμα 1,2%» ο κ. Αντώναρος διευκρίνισε: «Είναι μια πληροφορία την οποία έχω, ότι ένα κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έχει μία τέτοια μέτρηση. Από την άλλη πλευρά μία μεγάλη εφημερίδα των Αθηνών, το Έθνος, δημοσιεύει σήμερα μιαν άλλη δημοσκόπηση, η οποία δίνει ένα προβάδισμα της ΝΔ 3,4%. Είναι ένα σημαντικό προβάδισμα, αλλά δεν είναι το προβάδισμα αυτό το οποίο βλέπαμε. Μια άλλη χθεσινοβραδινή μιλάει για 7,2% προβάδισμα της ΝΔ. Να καταγράφουμε όλα τα νούμερα, δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια μας και να βλέπουμε μόνο τα νούμερα, μόνο τους αριθμούς εκείνους, οι οποίοι μας αρέσουν ή μας βολεύουν πολιτικά. Δεν υπάρχουν όμως αυτή τη στιγμή τα δωδεκάρια και δεκαπεντάρια που βλέπαμε μέχρι πριν από έναν- δύο μήνες, τα οποία πιστεύω ότι δεν υπήρχαν ποτέ. Όλοι οι δημοσκόποι παραδέχονται ότι ένα μεγάλο συντριπτικό ποσοστό των συμπολιτών μας, οι οποίοι δέχονται τηλεφωνήματα από εταιρείες δημοσκοπήσεων για να εκφράσουν τις απόψεις και προθέσεις τους -το ποσοστό αυτό κυμαίνεται μεταξύ 50 με 60%- κλείνουν το τηλέφωνο και δεν απαντούν. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από ένας στους δύο δε λέει τι σκοπεύει να κάνει».

Σε ό,τι αφορά τους συσχετισμούς που θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ.Αντώναρος εκτίμησε: «Ο μεσαίος χώρος ψάχνει να βρει διέξοδο προς ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, που θεωρεί ότι τις απόψεις τις οποίες έχει θα τις εκφράσει καλύτερα. Ο μεσαίος χώρος είναι αυτός που πάντα δίνει τη νίκη σε ένα από τα κόμματα που διεκδικούν την εντολή για να κυβερνήσουν τη χώρα. Αυτό έχει αποδειχθεί παντού. Γιατί δίνει ο μεσαίος χώρος αυτή την εντολή; Τη δίνει γιατί οι άνθρωποι που ανήκουν στο κέντρο, στον μεσαίο χώρο, είναι άνθρωποι της μετριοπάθειας, άνθρωποι οι οποίοι βάζουν κάτω και ζυγίζουν τα πράγματα, είναι συνήθως άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν κομματική εξάρτηση, αλλά μία κομματική διαδρομή […] Η κίνηση της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ανήκει στην κεντροαριστερά, η δε ΝΔ της οποίας ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήκει στην κεντροδεξιά. Και οι δύο παρατάξεις εμπεριέχουν τη λέξη κέντρο. Γιατί; Γιατί ακριβώς δείχνει πόσο μεγάλη σημασία αποδίδουν σε αυτόν τον κόσμο».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.