Αντίθετος στην ψήφιση των προαπαιτούμενων σε ένα άρθρο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Αντίθετος στην ψήφιση των προαπαιτούμενων σε ένα άρθρο είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα είναι καλύτερα να έρθουν οι  εφαρμοστικοί νόμοι σε ένα νόμο και ένα άρθρο, είπε: “Εγώ γενικώς είμαι της συζήτησης, δεν θα μου άρεσε να έρθει με ένα άρθρο, δεν νομίζω όμως ότι θα έρθει με ένα άρθρο. Αντιλαμβάνομαι το κατ’ επείγον της διαδικασίας και τον κίνδυνο. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει η απαραίτητη συζήτηση στη Βουλή, δεν μπορώ να σας απαντήσω αν θα έρθει με ένα άρθρο νομίζω όμως ότι πρέπει να διεκδικήσουμε τη συζήτηση στη Βουλή’   

Για την εφαρμογή των μέτρων και τις ενδεχόμενες κοινωνικές αντιδράσεις, τόνισε: “Εμείς δεν φοβηθήκαμε την κοινωνική αντίδραση ποτέ, ίσα-ίσα αυτό που λέμε είναι ότι ο κόσμος και η κοινωνία πρέπει να διεκδικεί. Ο κόσμος πρέπει να βρίσκεται στους δρόμους και να διεκδικεί πράγματα έτσι ώστε να κάνει τη ζωή του καλύτερη, να πιέζει το πολιτικό σύστημα, να βοήθα την κοινωνία η οποία είναι αυτή που ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις. Υπό αυτή την έννοια εμείς «αλλεργικοί» στις κινητοποιήσεις δεν είμαστε, δεν τις φοβόμαστε. Γνωρίζαμε ότι τα μέτρα είναι δύσκολα και το λέγαμε, δεν κρυβόμασταν πίσω από το δάχτυλο μας.  Θεωρώ πως σε αυτή την εκλογική διαδικασία ο κόσμος ψήφισε ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τη συμφωνία και ποιος θα πάει που τη συμφωνία. Θα την πάει σε μια κατεύθυνση νεοφιλελεύθερη γνωρίζοντας τι συμβαίνει ή θα έχει μια αριστερή λογική γνωρίζοντας τι σημαίνει. Αυτό ψήφισε ο κόσμος και αυτό στηρίζει ο κόσμος”.

O κ. Μπάρκας θεωρεί πως υπάρχει δυνατότητα να βρεθούν τα ισοδύναμα που αναζητούνται:

“Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι υπό αυτή την έννοια θεωρώ ότι υπάρχουν ισοδύναμα. Θεωρώ ότι ισοδύναμα υπάρχουν αρκεί να κάτσουμε να τα δουλέψουμε και να τα παρουσιάσουμε. Να παρουσιάσουμε εκείνα τα εναλλακτικά σχέδια τα οποία θα μπορέσουν να πάρουν από κάποιους οι οποίοι πέντε χρόνια δεν πληρώσανε τίποτα και να τα δώσουμε σε αυτούς που πέντε χρόνια πληρώσανε.  Δεν λέω ότι είναι εύκολο και δεν λέω ότι δεν θα κουραστούμε. Θα κουραστούμε, θα εργαστούμε, θα αφήσουμε τις οικογένειες μας, θα αφήσουμε ενδεχομένως και τις εκλογικές μας περιφέρειες  και θα μείνουμε εδώ για να βρούμε αυτά τα ισοδύναμα. Όλοι μαζί συλλογικά να κάτσουμε  να ακούει ο ένας τον άλλο και θα βρούμε αυτά τα ισοδύναμα”.

 

Διαβάστε επίσης

Γεροβασίλη: Έχουμε μπροστά μας μια τετραετία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ