Αντιπαράθεση Χαρακόπουλου – υπουργείου Παιδείας για τις εγγραφές μαθητών στα ιδιωτικά γυμνάσια

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με το υπουργείο Παιδείας για το θέμα των εγγραφών μαθητών στα ιδιωτικά γυμνάσια έδωσε  ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο χαρακτηρίζοντας τον κ. Χαρακόπουλο «ατζέντη συμφερόντων στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης», ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ «σήκωσε το γάντι» δηλώνοντας: «Ο κ. Φίλης, ο οποίος αρέσκεται να… θυματοποιεί τον εαυτό του κάνοντας λόγο για «δολοφόνους χαρακτήρων», φαίνεται ότι έχασε τη ψυχραιμία του, ίσως και υπό την ψυχολογική πίεση του επικείμενου ανασχηματισμού, και επιλέγει αντί της παράθεσης στοιχείων την εκτόξευση ύβρεων».

«Ωστόσο, αν ήταν πιο συγκρατημένος, θα μπορούσε, μετά τη διευκρινιστική δήλωσή μου, να παραθέσει απλώς τα πλήρη στοιχεία, ώστε να πληροφορηθούμε όλοι μας για τον ακριβή αριθμό των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία. Αντ’ αυτού, επέλεξε τις ύβρεις. Τα όσα, όμως, εξεστόμισε, απαράδεκτα για έναν υπουργό Παιδείας, χαρακτηρίζουν τον ίδιο και μόνον».

Στον πόλεμο ανακοινώσεων μπήκε και το ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, τα στοιχεία του οποίου είχε χρησιμοποιήσει αρχικά ο κ. Χαρακόπουλος, υπογραμμίζοντας οτι δεν είναι στην αρμοδιότητά του να προβαίνει σε οποιαδήποτε διοικητική, εκπαιδευτική ή άλλου τύπου ερμηνεία των στοιχείων του.

Ειδικότερα, όσον αφορά τα ιδιωτικά γυμνάσια για το 2015-2016, η ανακοίνωση του ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ αναφέρει ότι τα στοιχεία μαθητικού δυναμικού δεν μπορούν να θεωρηθούν ακόμα πλήρη, αφού αξιόπιστος αριθμός θα είναι αυτός που θα προκύψει στο τέλος του πρώτου τετραμήνου της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Διαβάστε επίσης:

Ιερώνυμος: Ο Καμμένος μου είπε “αν δε συμφωνείτε Μακαριώτατε εγώ ρίχνω την κυβέρνηση αύριο το πρωί”

Ιερώνυμος: «Δυστυχώς ο κ. Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK