Αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Θάνου για την κατάθεση Τσατάνη – ΒΙΝΤΕΟ

Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου για την κατάθεση της κ. Τσατάνη.

Η κ. Θάνου έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή της ΕΡΤ1, όπου ήταν προσκεκλημένος ο κ. Γεωργιάδης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Αμανατίδη.

Η κ. Θάνου υποστήριξε ότι “αυτά που κατέθεσε η κ. Τσατάνη όσον αφορά στην εμπλοκή του δικού μου ονόματος με τις δήθεν μεθοδεύσεις που έγιναν εις βάρος της για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης είναι ανακριβέστατα. Οι δικές της ενέργειες και παραλείψεις οδήγησαν στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης. Δεν είχα καμία εμπλοκή στην πειθαρχική της δίωξη. Δεν πρέπει λοιπόν με μεγάλη ευκολία να υιοθετεί κάποιος όσα ισχυρίζεται κάποιος, κ. υπουργέ, και να λέτε πράγματα εις βάρος ενός θεσμικού προσώπου”.

Σε ερώτηση του κ. Γεωργιάδη για το εάν πέρασε η αρμοδιότητα της πειθαρχικής δίωξης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον πρόεδρο, η κ. Θάνου απάντησε ότι “η διάταξη για την αρμοδιότητα του προέδρου του Αρείου Πάγου για την πειθαρχική δίωξη θεσμοθετήθηκε αρκετό διάστημα πριν αρχειοθετήσει την υπόθεση που εξέταζε η κ. Τσατάνη. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε και διατηρεί αρμοδιότητα αλλά δόθηκε και στον πρόεδρο σε ανύποπτο χρόνο. Πώς το συνδέετε λοιπόν αυτό με την υπόθεση Τσατάνη;”.

Σχετικά με τα όσα ισχυρίζονται οι εισαγγελείς στις καταθέσεις τους για τον κ. Παπαγγελόπουλο, η κ. Θάνου είπε ότι “είναι δυνατόν εγώ να έρθω με ευκολία και να σχολιάσω τα λεγόμενα των εισαγγελέων; Ακούω όλες τις πλευρές αλλά δεν μπορώ να υιοθετήσω τίποτα με ευκολία”.

Ακολούθησε ένας διάλογος με τον κ. Γεωργιάδη πιο έντονος.

Η κ. Θάνου είπε στον κ. Γεωργιάδη ότι “κάνετε ένα μεγάλο άλμα και προσπαθείτε να με παρασύρετε” για να απαντήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης: “Δεν παρασύρεστε εύκολα εσείς, μόνο προς το ΣΥΡΙΖΑ παρασυρθήκατε”.

Η κ. Θάνου ανταπάντησε ότι “διαμαρτύρεστε μεν και δικαίως όταν κάτι αφορά στο πρόσωπό σας αλλά δεν σέβεστε την προσωπικότητα του άλλου”.

“Εσείς κ. Θάνου δεν σεβαστήκατε όταν είχατε αξιώματα τα δική μας προσωπικότητα, άρα δεν θα απαιτείτε σεβασμό από εμάς” είπε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη.

“Εμένα παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς μου , με έβριζαν όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοί μου αλλά δεν βγήκατε να με υπερασπιστείτε” πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.