Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Ο πολιτικός κόσμος συγχαίρει την διπλά «χρυσή» πρωταθλήτρια

Η πολιτική ηγεσία και τα κόμματα της χώρας εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία κατέκτησε το νταμπλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου. Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 20 χλμ βάδην, ενώ λίγες μέρες πριν είχε ανέβει ξανά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα των 35 χλμ. 

«Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, με την κατάκτηση του 2ου χρυσού μεταλλίου στα 20 χλμ βάδην στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, λίγες μόνο μέρες μετά την 1η θέση στα 35 χλμ, είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά δύο πρωτιές στη διοργάνωση. Μπράβο Αντιγόνη, θερμά συγχαρητήρια!» σημειώνει σε ανάρτησή της στα social media η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Στο ψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού αθλητισμού και πάλι η Ελλάδα με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Δεύτερο χρυσό μετάλλιο μέσα σε λίγες ημέρες, παντοτινά χρυσή στις καρδιές μας» έγραψε στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναρτώντας μια φωτογραφία της «χρυσής» πρωταθλήτριας Ευρώπης με την ελληνική σημαία.

«Δεύτερο χρυσό για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, και στα 20χλμ βάδην. Κι όμως, αυτή η μεγάλη αθλήτρια αναγκάστηκε να μείνει 8 χρόνια εκτός αθλητισμού και να επιστρέψει με νυχτερινές προπονήσεις. Ο αγώνας της, παράδειγμα για όλους μας», αναφέρει στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

«Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες, στην κορυφή της Ευρώπης. Θερμά συγχαρητήρια στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που μετά το χρυσό μετάλλιο στα 35 χλμ. βάδην κατέκτησε το χρυσό και στα 20 χλμ», σημειώνει σε ανάρτησή του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για το νέο χρυσό της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη.

«Όσο σημαντικό είναι να κερδίζεις μέσα σε λίγα 24ωρα το δεύτερο χρυσό σε μια μεγάλη διοργάνωση άλλο τόσο σημαντικό είναι να αναδειχθεί ο μεγάλος αγώνας που έκανε αυτή η αθλήτρια για να φτάσει ως εδώ. Προπόνηση για την επίδοση και δουλειά για την επιβίωση. Όλα με καθημερινό αγώνα. Συγχαρητήρια στην Αντιγόνη Nτρισμπιώτη που δείχνει τι δύναμη κρύβει ο άνθρωπος όταν έχει θέληση και πίστη για να πετύχει τους στόχους του» αναφέρει το συγχαρητήριο μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για την κατάκτηση του δεύτερου χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο.

«Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 35 χλμ. βάδην, η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 20 χλμ. βάδην υπερβαίνοντας ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό. Καταρρίπτοντας δηλαδή κατά τη διάρκεια του αγώνα και την προγενέστερη κορυφαία ατομική της επίδοση. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ενσαρκώνει όλες τις αρετές της Ελληνικής ψυχής. Δείχνει όμως και τον αγώνα που οφείλουμε να δώσουμε όλοι οι Έλληνες για να ανατάξουμε την Ελλάδα. Να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να προτάξουμε τις αρετές του Γένους, έναντι ενός εθνοκτόνου κράτους που διοικείται από ανεπάγγελτους και αντί να υπηρετεί τους άξιους, προάγοντας την πραγματική Αριστεία, υποτάσσεται στους ‘αεριτζήδες’, τους αντιπαραγωγικούς, τους ανελλήνιστους. Είναι το ίδιο κράτος που στέρησε κάθε ενίσχυση και αρωγή στην Πρωταθλήτρια μας. Με αγώνα, πείσμα, θέληση και πίστη, η Αντιγόνη κατάφερε να νικήσει ένα ολόκληρο σύστημα, που ήθελε να την αποτρέψει, να της στερήσει ακόμα και το δικαίωμα να αγωνιστεί! Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που εκτός από εθνική υπερηφάνεια, γέμισε τις ψυχές μας με αισιοδοξία και έμπνευση, έναντι του εθνικού μας χρέους», αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος για την ευρωπαία πρωταθλήτρια.

«Συγχαρητήρια στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που γίνεται για δεύτερη φορά χρυσή μέσα σε λίγες μέρες στο βάδην στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο! Μπράβο για τον προσωπικό αγώνα που έδωσε για να τα πετύχει όλα αυτά τα σπουδαία κατορθώματα κάνοντας μας όλες και όλους περήφανους» αναφέρει στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

 

Συγχαρητήρια στην Ελληνίδα αθλήτρια εξέφρασαν και υπουργοί της κυβέρνησης.

«Χίλια μπράβο στη σπουδαία αθλήτρια, στη σπουδαία Ελληνίδα, στη σπουδαία γυναίκα Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Μοναδική με το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο βάδην στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες. Υποκλινόμαστε» έγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Θερμά συγχαρητήρια στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο, αυτή τη φορά στα 20 χιλιόμετρα βάδην. Αντιγόνη, σε ευχαριστούμε!», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Διπλά χρυσή! Θερμά συγχαρητήρια στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Πρωταθλήτρια Ευρώπης και στα 20χλμ βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο. Μας κάνεις όλους υπερήφανους γράφοντας ιστορία, ξανά!», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο Τwitter.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ