Αντιδράσεις στην Αστόρια

Αντιδράσεις στην Αστόρια

Τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην ελληνοαμερικανική κοινότητα στο Κουίνς, η δημιουργία γραφείου της Χρυσής Αυγής, καταγράφει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «New York Times».

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, «δεν είναι τίποτα γνωστό σχετικά με την πραγματική παρουσία του κόμματος στην περιοχή. Έχει πράγματι η Χρυσή Αυγή στην Αστόρια; Δεν είναι ξεκάθαρο. Ποιοι είναι οι στόχοι της; Επίσης άγνωστο. Τα μέλη της είναι πολλά ή λίγα; Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα», υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ.

Η παρουσία της Χρυσής Αυγής, έγινε πιο συχνή κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όταν ορισμένοι επιχειρηματίες στην Αστόρια, προσεγγίστηκαν από μέλη του κόμματος, που ζητούσαν δωρεές, για φιλανθρωπική εκδήλωση, σύμφωνα με μαρτυρία του Νίκολας Λάβις, ακτιβιστή του Occupy Astoria.

«Στην πρώτη επαφή», δηλώνει στο ρεπορτάζ των “New York Times”, «δεν δήλωσαν την πολιτική τους ταυτότητα, όμως επέστρεψαν, δωρίζοντας μπλουζάκια με το σήμα του κόμματος, σε όσους έκαναν δωρεά». Αυτό εκνεύρισε πολλούς, όταν συνειδητοποίησαν που πήγαν τα χρήματά τους. 

 

Πηγή: Τα Νέα 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ