Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου

Τις έντονες αντιδράσεις των μητροπολιτών Θεσσαλονίκης Ανθιμου και Κονίτσης Ανδρέα προκάλεσαν τα όσα ανέφερε ο Ν. Μιχαλολιάκος στο βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα και έχουν στα χέρια τους οι ανακριτικές αρχές.

Ο κ. Ανθιμος, τον οποίον ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υβρίζει, καταλογίζοντάς του πως «το έπαιξε δίπορτο» στην εκλογή Αρχιεπισκόπου, χαρακτήρισε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής επικίνδυνο, επιπόλαιο, αφελή, ελαφρύ και αψίκορο, ενώ τον κάλεσε να αλλάξει ιδεολογία, αφού μόνο κακό κάνει στην πατρίδα και την κοινωνία.

Ο μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας χαρακτηρίζει «τουλάχιστον φαιδρά» τα περί πληρωμής των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη μητροπολιτική του περιφέρεια και αποκαλύπτει πως ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά πρόταση που του έγινε προ καιρού για οικονομική ενίσχυση του έργου της μητροπόλεώς του από την οργάνωση. Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, που χαρακτηρίστηκε «πολιτικάντης», υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του Ν. Μιχαλολιάκου «δεν είναι μειωτικές του ήθους μου», ενώ ο Σπάρτης Ευστάθιος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του με τη Χρυσή Αυγή και την πολιτική ζωή του τόπου εν γένει.

Πηγή: Εθνος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ