Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβαση στο diesel κίνησης άφησε ο Μητσοτάκης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβαση στο diesel κίνησης άφησε σήμερα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Άκουγα χθες, διακινούσε και η αντιπολίτευση σενάρια ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα ανοίξει στο 1,50 ευρώ το λίτρο, στο 1,60 ευρώ. Πού άνοιξε το πετρέλαιο θέρμανσης; Κάτω από το 1,40 ευρώ από 1,33 ευρώ μέχρι 1,37 ευρώ» περιέγραψε.

«Έχουμε ήδη εξαγγείλει μία σειρά από μέτρα. Θεωρώ πως είναι σημαντικά. Δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση να υλοποιήσει αν δεν είχε πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης» τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στη συνέχεια στις αυξήσεις του πετρελαίου κίνησης.

«Αυτό που παρατηρούμε στο diesel δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά παγκόσμιο. Δεν μπορεί να λέτε ότι είναι ελληνική ιδιαιτερότητα. Σταματήστε αυτή την προπαγάνδα» είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Να συζητήσουμε ρεαλιστικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Έχετε δίκιο ότι οι αυξήσεις στο diesel έχουν επίπτωση στην εφοδιαστική αλυσίδα. Μετράμε τις δυνατότητες μας και θα δούμε αν μπορούμε να εξαγγείλουμε κάτι και για το diesel κίνησης» συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ