Ανησυχία για τους 82 δήμους με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη – Το σχέδιο της κυβέρνησης

Πέρα από την αυστηροποίηση των μέτρων που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης η Κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, στο προσκήνιο για το Μαξίμου παραμένει και η πορεία της επιχείρησης “Ελευθερία”. Τα στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά από τη στιγμή που το μεγάλο στοίχημα για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας παραμένει ένα τείχος ανοσίας της τάξης του 70% έως 75% μέχρι τις αρχές του Φθινοπώρου. Έτσι φαίνεται πως η Κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή την επιχείρηση πειθούς των πολιτών με μεσολαβητή την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν και παρουσίασε η ΕΡΤ, 82 δήμοι στην Επικράτεια παρουσιάζουν ποσοστό εμβολιασμού κάτω του 30%. Στοιχεία που ήρθαν στο προσκήνιο στη σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ειδικοί και Κυβέρνηση εστιάζουν και σε 50 δήμους, όπου το ποσοστό εμβολιασμού κυμαίνεται κάτω του 25%.

Έτσι βάσει του ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η στρατηγική της Κυβέρνησης με αρωγό την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται κομμάτι-κομμάτι τις προσεχείς μέρες, προκειμένου να ανέβουν τα ποσοστά εμβολιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, μέχρι το Σάββατο θα έρθουν στην Αθήνα δήμαρχοι από περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη για να συμμετάσχουν σε συσκέψεις, στις οποίες θα αναζητηθούν τρόποι για να ανέβουν τα ποσοστά εμβολιασμού.

Ταυτόχρονα, από την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ξεκινά περιοδείες σε περιφέρειες της χώρας. Η αρχή θα γίνει από τη Φθιώτιδα και από περιοχές, όπως η Μακρακώμη και η Αμφίκλεια. Παράλληλα, το πρώτο κύμα των περιοδειών θα συνεχιστεί σε Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δήμοι με ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης της τάξης του 20% και στις Σέρρες, όπου υπάρχει δήμος με ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης κάτω από 10%.

Το δεύτερο κύμα περιοδειών θα περιλαμβάνει την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά κύριο λόγο, μάλιστα, περιοχές της Ροδόπης με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και την Πελοπόννησο, όπου, επίσης, υπάρχουν δήμοι που έχουν μείνει σημαντικά πίσω στους εμβολιασμούς.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.