Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Η δήλωση Πλεύρη μετά την απόφαση του ΣτΕ – ΠΟΕΔΗΝ: Να έρθει διάταξη για την εφαρμογή της

Δήλωση μετά την απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών – «Παράθυρο» για να επιστρέψουν

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η παράταση μέχρι 31-12-2022 του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας, είναι αντίθετη με το Σύνταγμα.

«Η απόφαση για να τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχει ως στόχο την προστασία της Υγείας των πολιτών και κρίθηκε αρχικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ ως μέτρο συνταγματικό. Με την από 2332/22 νεότερη απόφαση του Γ’ τμήματος του ΣτΕ τίθενται θέματα συνταγματικότητας ως προς την παράταση του μέτρου. Αναμένουμε τη δημοσίευση της απόφασης για να εκτιμηθεί στο σύνολο της. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από την εφαρμογή της απόφασης», αναφέρει ο υπουργός Υγείας.

Για δικαίωση κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ.  «Το Γ’ ΤΜΗΜΑ με 7μελη σύνθεση του Συμβουλίου Επικρατείας έκρινε ότι η παράταση του μέτρου της αναστολής εργασίας μετά την 14/4/2022 είναι αντισυνταγματική και αντιβαίνει στην αρχή της αναλογικότητας. Κατόπιν τούτων οι συνάδελφοι πρέπει να επιστρέψουν άμεσα πίσω στην εργασία τους με καταβολή τουλάχιστον του 50% του μισθού τους από 14/4/2022. Πλήρης δικαίωση της ΠΟΕΔΗΝ που με τη μετριοπαθή στάση της υπέρ του εμβολιασμού, κατά της συνέχισης των αναστολών εργασίας που δεν είχαν κανένα υγειονομικό όφελος μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Το ΣτΕ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προωθήσει διάταξη για εφαρμογή της εν λόγω απόφασης», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ