Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί: Πώς θα επιστρέψουν στα σχολεία

Τη διαδικασία μέσω της οποίας οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στα σχολεία, περιγράφει το υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του.  Συγκεκριμένα, υπενθυμίζει ότι από 13 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα έναρξης του νέου διδακτικού έτους 2021-2022, οι εκπαιδευτικοί θα οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

εκπαιδευτικοί

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί

Μέχρι τότε, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο να παραλαμβάνουν δύο αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων), από σήμερα, Τρίτη 31 Αυγούστου και ως την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, τα οποία θα διενεργήσουν ως εξής: ένα προ της ανάληψης υπηρεσίας στη σχολική τους μονάδα αύριο, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, και ένα δεύτερο πριν προσέλθουν στα σχολεία την επόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου. Η δήλωση του αποτελέσματος θα πραγματοποιείται με την ισχύουσα και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά διαδικασία.

Τι ισχύει για τους μαθητές

Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (ισχύει για μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δυο φορές την εβδομάδα.

Κεραμέως: Φέτος δεν θα κλείνουν οριζόντια τμήματα στα σχολεία αν υπάρξουν κρούσματα

Διαφορετικό μοντέλο για το κλείσιμο τμημάτων σε σχολεία σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού σε σχέση με την περυσινή χρονιά προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha τη Δευτέρα.

Η Νίκη Κεραμέως, επεσήμανε πως την εφετινή χρονιά δεν θα υπάρξει γενικό «λουκέτο» στα σχολεία, αν υπάρξουν κρούσματα κορονοϊού. «Δεν μιλάμε για οριζόντιο κλείσιμο τάξεων. Θα παραμένουν ανοιχτά και θα αυξάνουμε τα τεστ» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.

«Πέρυσι δεν είχαμε τον εμβολιασμό, φέτος τον έχουμε. Άρα αυτό που πέρυσι θέλαμε να θωρακίσουμε την κοινότητα από το ενδεχόμενο διασποράς από το μαθητή στο σπίτι του, πλέον δεν ισχύει στον ίδιο βαθμό γιατί ο πατέρας του παιδιού, η μητέρα, ο παππούς, η γιαγιά είτε είναι εμβολιασμένος είτε μπορεί να εμβολιαστεί δωρεάν από το κράτος. Άρα η λογική αλλάζει» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Υγείας τόνισε ότι η συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών για το πρωτόκολλο με βάση το οποίο θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία είναι σε εξέλιξη.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.